Hrvatska vojska pomaže stanovnicima Like u borbi sa snijegom

Tena Brnad

Pripadnici Hrvatske vojske od četvrtka pomažu stanovništvu na području Gospića, Čanka i Donjeg Lapca u Ličko-senjskoj županiji u uklanjanju posljedica snježnog nevremena, izvijestilo je Ministarstvo obrane .


U skladu sa zahtjevom Ličko-senjske županije poslanom Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na području Gospića, Kosinja, Perušića i Donjeg Lapca.

MORH ističe da je u Gospiću kod Doma za starije i nemoćne osobe angažirano 20 vojnika, u Čanku kod Korenice također 20 vojnika i jedna kombinirka, a u Donjem Lapcu 40 vojnika, kombinirka i tri inženjerijska stroja. Osim čišćenja snijega, pripadnici Hrvatske vojske stanovništvu u nedostupnim predjelima pomažu u dostavi hrane i lijekova.

Trenutno je 1000 pripadnika Oružanih snaga spremno s odgovarajućim inženjerijskim strojevima izići na teren i pomagati stanovništvu u uklanjanju posljedica snježnog nevremena. Bude li potrebno, broj vojnika na terenu može se i povećati, navodi MORH.

Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta i obilnih snježnim oborina, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku da se Hrvatska vojska uključi u uklanjanje posljedica snježnog nevremena ondje gdje je to najpotrebnije po procjeni mjerodavnih civilnih institucija.


Foto: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske / D. Miljković

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u