Ličko-senjska županijaTechPolitika

Hrvatska vojska pomaže stanovnicima Like u borbi sa snijegom

Pripadnici Hrvatske vojske od četvrtka pomažu stanovništvu na području Gospića, Čanka i Donjeg Lapca u Ličko-senjskoj županiji u uklanjanju posljedica snježnog nevremena, izvijestilo je Ministarstvo obrane .


U skladu sa zahtjevom Ličko-senjske županije poslanom Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na području Gospića, Kosinja, Perušića i Donjeg Lapca.

MORH ističe da je u Gospiću kod Doma za starije i nemoćne osobe angažirano 20 vojnika, u Čanku kod Korenice također 20 vojnika i jedna kombinirka, a u Donjem Lapcu 40 vojnika, kombinirka i tri inženjerijska stroja. Osim čišćenja snijega, pripadnici Hrvatske vojske stanovništvu u nedostupnim predjelima pomažu u dostavi hrane i lijekova.

Trenutno je 1000 pripadnika Oružanih snaga spremno s odgovarajućim inženjerijskim strojevima izići na teren i pomagati stanovništvu u uklanjanju posljedica snježnog nevremena. Bude li potrebno, broj vojnika na terenu može se i povećati, navodi MORH.

Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta i obilnih snježnim oborina, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku da se Hrvatska vojska uključi u uklanjanje posljedica snježnog nevremena ondje gdje je to najpotrebnije po procjeni mjerodavnih civilnih institucija.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske / D. Miljković

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close