Događanja

Hrvatska je proglašena najboljom momčadi Europskog prvenstva!

Završio je prvi krug Europskog prvenstva i većina velikih svjetskih medija sastavlja najbolju momčad grupne faze.


Ugledni francuski L`Equipe u najboljih 11 izabrao je dvojicu hrvatskih igrača – Luku Modrića i Ivana Perišića.

Modrić je imao 88 posto točnih dodavanja i ima prosječnu ocjenu 6,67, a Perišić, strijelac dva gola, najbolje je ocijenjen nogometaš Eura sa 7,33.

Prvi do Perišića su Velšanin Bale, Mađar Kleinheisler, Belgijac Meunier Francuz Kante s prosječnom ocjenom 7,0, a zanimljivo kako među najboljih 11 nema Francuza Dimitria Payeta i Španjolca Andresa Inieste.

Hrvatska je od francuskog magazina dobila još dva velika priznanja – izabrana je za najbolju momčad grupne faze, a Ante Čačić za izbornika. Najbolji sudac je Šveđanin Eriksson.

“Veličanstvena Hrvatska”

“Épatante Croatie!” (“Veličanstvena Hrvatska”) donosi naslov u svojoj analizi o Hrvatskoj sportski dnevnik L’Equipe koji piše:

Hrvati su se izgledali dobro prilagodili francuskom načinu života. Nakon trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998. nova generacija ima dva reprezentativca Perišića i Modrića u našoj idealnoj momčadi Eura 2016, a njen izbornik je najbolji odnosno najbolje ocijenjeni izbornik Eura 2016. Vatreni su nas oduševili u dosadašnjem dijelu Eura svojom ofenzivnom igrom i tehnikom, a u svom sastavu imaju Ivana Perišića, najboljeg igrača Eura 2016.”


 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: HNS facebook

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close