Turizam

Hrvatska je postala najomiljenija destinacija austrijskih turista!

Hrvatska je po prvi put na vrhu ljestvice omiljenih destinacija austrijskih turista.


Čak 19 posto ispitanika reklo je da godišnji odmor planiraju provesti na Jadranu, dok je njih 15 posto odlučilo odmarati se unutar svoje zemlje. Italija je prvi izbor za 15 posto ispitanika, a potom slijede Španjolska, Turska i Grčka, objavio je Institut za turizam (IFT) u ponedjeljak.

Broj onih koji godišnji odmor žele provesti u domovini pao je u odnosu na prošlu godinu, kad je 17 posto Austrijanaca planiralo ostati u Austriji. Realizacija se često ne poklapa s planovima, jer se duga i skupa putovanja na jug nerijetko pretvaraju u kraće i jeftinije odmore u domovini, piše Der Standard.

Bivša top destinacija Austrijanaca, Italija, ove je godine iza Hrvatske. Sedam posto ispitanika mašta o Španjolskoj, pet posto o Turskoj i četiri posto o Grčkoj. Svaki osmi ispitanik planira ove godine putovati izvan Europe, a najdraža destinacija im je Azija. Oko 44 posto Austrijanaca sigurno je da će 2016. godine otputovati negdje, dok njih 24 posto nije sigurno hoće li uopće ići na odmor. Prošle godine oko 32 posto njih nije znalo hoće li otputovati negdje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close