VijestiSvijet

Hrvatska pošta: Korisnici mogu slati pošiljke u 191 državu i teritorij diljem svijeta

NORMALIZACIJA MEĐUNARODNOG POŠTANSKOG PROMETA

Od danas svi korisnici usluga Hrvatske pošte mogu svoje međunarodne pošiljke slati u 191 državu i teritorij na svim kontinentima.


Zbog posljedica pandemije međunarodni poštanski promet je u protekle dvije godine bio otežan, a među brojnim državama čak i onemogućen.

U vrlo kratkom roku trebalo je naći alternative transportne smjerove za pošiljke iz udaljenih zemalja. Kako je zračni promet bio u velikoj mjeri prekinut, prijevoz pošiljaka obavljao se cestovnim i željezničkim pravcima zbog čega nije bilo razmjene s nekim udaljenim zemljama.

Danas je listi zemalja u koje se mogu slati pošiljke (https://www.posta.hr/stanje-u-medunarodnom-postanskom-prometu/8392) pridodano još 55 zemalja i teritorija među kojima su, primjerice: Afganistan, Bolivija, Indonezija, Iran, Mongolija, Pakistan, Sudan, Uzbekistan i Vijetnam.

Prema određenim odredištima trenutačno je omogućeno slanje samo pismovnih pošiljaka mase do dva kilograma. Ipak, sa zadovoljstvom možemo reći kako se međunarodni poštanski promet vraća u stanje prije početka pandemije.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close