SportIzdvojeno

Hrvatska ponovo postaje centar vaterpola: Barakude će postati domaćini brojnim reprezentacijama

VATERPOLSKA ELITA DOLAZI U ZAGREB

Nakon prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Splitu, Hrvatska ponovo postaje centar vaterpola.


Ovog puta svjetska vaterpolska elita dolazi u Zagreb, gdje će se na bazenima Mladost od 08. – 14. ožujka održati World Aquatics Svjetski kup u vaterpolu.

Barakude tako postaju domaćini reprezentacijama Francuske, Mađarske, Italije, Japana i Sjedinjenih Američkih Država.

“Očekuje nas prvo izdanje Svjetskog kupa, novog natjecanja u svijetu vaterpola. Svjetski kup odigrava se u dvije skupine s po šest reprezentacija. Hrvatska je dobila privilegiju da se jedna skupina odigrava upravo u Zagrebu, uz izuzetno jake protivnike. Očekuje nas pet jakih utakmica što će biti sjajna prilika da uz takve protivnike pokušamo tempirati formu za najbitnije natjecanje ove godine, odnosno Svjetsko prvenstvo”, prokomentirao je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska reprezentacija u Zagrebu se okuplja 05. ožujka gdje će se uigravati do srijede (08. ožujka) kada ih očekuje prva utakmica turnira s jakom reprezentacijom SAD-a.

Pozivam sve gledatelje na turnir Svjetskog kupa. U skupini smo s Italijom, Mađarskom, Italijom, Japanom, SAD-om i Francuskom. Očekuje nas naporan ritam s pet utakmica u tjedan dana, što će biti odličan mini test za ono što nas očekuje ovo ljeto, odnosno Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo dobro igrati i da ćemo ostvariti plasman u završnicu superfinala – najavio je reprezentativac Luka Bukić.

U isto vrijeme kada se odigrava zagrebački turnir, u Crnoj Gori okuplja se skupina B, odnosno reprezentacije Grčke, Srbije, Španjolske, Gruzije, Australije i Crne Gore.

Jedini siguran učesnik Superfinala Svjetskog kupa za sada je reprezentacija SAD-a, iz razloga što su upravo oni domaćini završnice turnira, odnosno Superfinala. Tako svoj prolaz na završnicu turnira traže još dvije momčadi iz naše skupine, te tri momčadi iz skupine koja se odigrava u Podgorici.

Utakmice Svjetskog kupa u Zagrebu će se odigrat po sljedećem rasporedu:

Ulaznice za turnir prodavati će se putem sustava ulaznice.hr.


 

Komentari

Komentara


Izvor: HVS | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close