VijestiKultura

Hrvatska knjižnica za slijepe dobila priznanje “Knjižnica godine”

S ciljem poticanja kreativnosti, inovativnosti i kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama Hrvatsko knjižničarsko društvo (HKD) dodijelilo je Hrvatskoj knjižnici za slijepe godišnje priznanje “Knjižnica godine”


Svečana dodjela održala se u petak, u okviru Dana hrvatskih knjižnica, a na središnjoj svečanosti u Dvorani Vidra, voditeljici Knjižnice Sanji Frajtag priznanje je uručila predsjednica HKD-a Dunja Holcer.

“Kontinuiranim i inovativnim radom te praćenjem međunarodnih trendova Hrvatska knjižnica za slijepe pomiče granicu dostupnosti informacija osobama koje ne mogu čitati standardni tisak i na taj je način dio velikog pomaka koji se događa u svijetu”, istaknuto je u obrazloženju.

Ta je knjižnica ocijenjena “posebnom”, već i samim time što zadovoljava potrebe specifične populacije, kojoj je zapisana informacija itekako potrebna. “Svima nam treba biti cilj da slijepim, slabovidnim, disleksičnim i svim drugima koji ne mogu čitati standardni tisak, omogućimo ravnopravnost u pristupu zapisanom znanju u odnosu na one koji nemaju problema s čitanjem standardnog tiska te stoga treba dati zasluženo priznanje knjižničarima koji svojim entuzijazmom i inovacijama tome doprinose”, dodaje se.

Osim laureata, na javni su se poziv prijavile Gradska knjižnica Vodice, Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja, Knjižnično-dokumentacijski centar Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Gradska knjižnica Samobor, Knjižnica Osnovne škole Donja Stubica, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, Knjižnica Instituta za etnologiju i folkloristiku.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: goethe.de

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close