Turizam

Hrvatska ima svoju Toskanu

Za vas smo odabrali nekoliko ideja i atrakcija koje svakako trebate vidjeti/posjetiti, ako se u Istru spremate ovog proljeća…


Kada spominjemo turizam i Hrvatsku ima jedna turistička destinacija koja je sinonim za turizam u Hrvatskoj. Ne, nije to ni Dubrovnik, ni Zagreb, već naša najzapadnija županija – Istra.

Moramo biti realni i sumirati činjenice. Istra ima sve! Predivni mediteranski gradići kao što su Rovinj, Poreč ili Labin, povijest koja seže u daleku antiku u gradu Puli, UNESCO-m zaštićenu kulturnu baštinu, brojne srednjovjekovne gradiće kao što su Hum, Motovun ili Grožnjan, ravnice, brežuljke, more i planine.

Iako je većina vas već bila u Istri, ona će vas sigurno iznova oduševiti posjetite li je primjerice u proljetno doba. Sada je idealno vrijeme za planiranje, a ako trebate inspiraciju, samo nastavite čitati. Za vas smo odabrali nekoliko ideja i atrakcija koje svakako trebate vidjeti/posjetiti, ako se u Istru spremate ovog proljeća.

1. Posjetite Motovun

Ja sam Motovun posjetio prije nekoliko mjeseci i moram priznati da sam se oduševio. Iako ga svi znamo po filmskom festivalu, ima Motovun štošta za ponuditi i van sezone. Tartufi, hiking, bicikliranje, fotografiranje, samo su neke od aktivnosti koje će vam popuniti vrijeme u ovom gradiću.

2. Provozite se Parenzanom

Svi oni koji voze bicikl znaju što je Parenzana. Ovo je zapravo je uskotračna željeznička pruga koja je povezivala Trst preko niza kolodvora s Porečom kao krajnjim kolodvorom. Bila je u funkciji željeznice od 1902. do 1935. godine, dok je danas popularna biciklistička ruta koja se nalazi na karti brojnih biciklista iz cijele Europe. S dužinom od gotovo 60 kilometara, staza ima visinsku razliku od 610 metara, a vrijeme potrebno za prevoziti stazu je od 3,5 do 4 sata, ovisno o vašoj kondiciji.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close