Sport

Hrvatska ima prvenstvo u curlingu

U subotu 14.3.2015. počinje prvi krug 10. jubilarnog prvenstva Hrvatske u curlingu. Mjesto događanja je 1. nivo garaže Arene Zagreb (rukometna dvorana) na Laništu. Organizator je Hrvatski curling savez.


Curling je zimski olimpijski sport. Originalno potječe iz Škotske, igra se u 54 zemlje svijeta, a danas je najrasprostranjeniji u Kanadi i Skandinavskim zemljama. U Hrvatskoj se počinje igrati 2003. godine kada su utemeljeni prvi klubovi i kada je osnovan Hrvatski Curling savez. Do sada nismo u Hrvatskoj imali led za curling, koji je poseban i razlikuje se od leda za hokej i klizanje. Uglavnom se treniralo i igralo u inozemstvu. I svih do sada 9 održanih prvenstava Hrvatske održano je u Budimpešti

Ove godine, Curling klub Čudnovati Čunjaš, odlučio je postaviti dvije staze u Zagrebu kako bi zaljubljenici u ovaj olimpijski sport (kojeg se često zbog svoje strateške borbe naziva i “šah na ledu”), imali gdje trenirati i natjecati se u Hrvatskoj. Hrvatski curling savez podržao je ovu inicijativu i odlučio je 10. jubilarno prvenstvo Hrvatske u curlingu po prvi puta održati na hrvatskom ledu u Zagrebu. Prvenstvo će se održati u tri kruga i to:

Prvi krug: subota-nedjelja 14. i 15.3.2015. u vremenu od 10:00 do 20:00 sati
Drugi krug: subota-nedjelja 28. i 29.3.2015. u vremenu od 10:00 do 20:00 sati
Treći krug – finalna natjecanja: subota-nedjelja 18. i 19.4,.2015. u vremenu od 10:00 do 20:00 sati.

Staze se otvaraju 1 sat prije početka prvih utakmica – znači u 9:00 sati.

Prvenstvo se sastoji od prvenstva za muškarce i prvenstva za žene. Na prvenstvu sudjeluje 12 ekipa iz 6 curling klubova – 8 muških (“Croling”, “Čudnovati čunjaš I”, “Čudnovati čunjaš II”, “Čudnovati čunjaš III”, “Vis” i “Zagreb” iz Zagreba, te “Legija I” i “Legija II” iz Slavonskog Broda) i 4 ženske (“Čudnovati čunjaš”, “Silent” i “Zagreb” iz Zagreba, te “Legija” iz Slavonskog Broda).

Posebno želimo naglasiti nastup ženske ekipe Saveza gluhih “Silent”, koja će za dva tjedna u istom sastavu nastupiti kao Olimpijska reprezentacija gluhih Hrvatske za žene na olimpijadi Gluhih u Rusiji, i gdje se nadamo da će osvojiti prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku u curlingu.

Sutra u subotu, 14.3. ćemo u pauzi između dviju utakmica održati kratku konferenciju za medije, gdje ćemo pružiti više informacija o samom sportu. Predviđamo početak u 15,00 sati.

Više informacija o ovom zanimljivom sportu i natjecanjima možete doznati ovdje.


 

Tekst: ribafish


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close