Tech

Hrvatska ima najsporiji Internet u Europi!

Hrvatska ima najsporije prosječne brzine interneta u Europskoj uniji. Poražavajući su to rezultati istraživanja tvrtke Akamai što se bavi isporukom sadržaja korisnicima interneta diljem svijeta. Oni su jedna od najvećih kompanija za isporuku sadržaja putem raširenih umreženih računala. Prema nekim procjenama, do 30% sadržaja interneta isporučeno je sa servera Akamaia.

U redovnom istraživanju State of the Internet za treći kvartal ove godine, Akamai je zabilježio prosječnu brzinu 5,5 megabita u sekundi (mbps) za internetske korisnike iz Hrvatske.

Isto istraživanje pokazalo je da samo Albanija i Crna Gora imaju sporiji internet od Hrvatske, a čak i korisnici iz Bosne i Hercegovine imaju brži pristup internetu. Poražavajući podaci izgledaju još gore kada uzmemo u obzir da je Albanija službeno najsiromašnija država u Europi, a ima samo pola megabita sporiji prosječan internet.

Više čitajte na telegram.hr.


Foto: winbeta

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close