VijestiScenaKultura

Hrvatska u Frankfurtu na Međunarodnom Sajmu knjiga predstavlja 17 nakladnika

Na ovogodišnjem Međunarodnom Sajmu knjiga u Frankfurtu, najvažnijoj svjetskoj godišnjoj manifestaciji posvećenoj knjizi, tradicionalno će se i ove godine predstaviti Republika Hrvatska u organizaciji Ministarstva kulture RH i udruge Brod kulture iz Zagreba. Na sajmu, koji se održava od 19. do 23. listopada, u paviljonu 5.0, štand D123, Hrvatska će nastupiti s nizom kulturnih programskih aktivnosti; promocijama knjiga hrvatskih autora, razgovorima s autorima, urednicima, novinarima i dr. Tema ovogodišnjeg nastupa Republike Hrvatske je „Hrvatska: povijest – kultura – život“. Okosnicu ovogodišnjeg nastupa Hrvatske u Frankfurtu činit će predstavljanje sedamanaest istaknutih hrvatskih nakladnika, te sedam mladih autora koji će sebe i svoja djela predstaviti pod motom „Oni dolaze – 7 veličanstvenih mladih autora“: Zoran Antičević, Ružica Aščić, Katja Grcić, Ivan Jozić, Valent Pavlić, Iva Tkalec i Borna Vujčić.

Uz nakladnike i autore, Hrvatska će na moderno uređenom prostoru od 48 m2, u pet dana sajma predstaviti i hrvatski dizajn, kulturni turizam te svoje znamenitosti koje je kroz vizualni identitet štanda osmislila naša mlada nagrađivana dizajnerica Draga Komparak.

Tradicionalno, na Sajam u Frankfurt iz cijelog svijeta pristižu izdavači, nakladnici, agenti, vlasnici autorskih prava, filmski producenti, knjižari, autori, prevoditelji kako bi zajedno surađivali i poslovali. Na Sajmu izlaže oko 7000 nakladnika iz više od 130 zemalja Svijeta. Prva dva dana Sajma posvećena su poslovnim susretima, a potom se otvara najširoj publici. Ukupno ga posjeti oko 300.000 posjetitelja i 10.000 novinara iz cijeloga Svijeta. Zemlja počasni gosti Sajma su Kraljevina Nizozemska i belgijska pokrajina Flamanska koje zajednički nastupaju uz slogan „Sve ovo dijelimo”(This is what we share).

Na Sajmu sudjeluju sljedeći nakladnici: Alfa, Algoritam, Artizana, Dhar media, Evenio, Fraktura, Green Planet Travel, Hrvatska sveučilišna naklada, Kršćanska sadašnjost, Naklada Ljevak, Meandar Media, Naklada Pavičić, Naša djeca, Školska knjiga, Tekston, V.B.Z. i Verbum.

  „Odabrana je koncepcija otvorenoga pristupa u kojoj su granice između ‘zakupljenoga’ izložbenog prostora i zajedničkih komunikacijskih površina fluidne pa se tako i vizualno iskazuje želja za dijalogom s posjetiteljima, a njima pak prenosi poziv da se na štandu zaustave, porazgovaraju, razgledaju knjige i uživaju u vedutama hrvatskih gradova i kulturnih spomenika“, istaknula je dr. sc. Ana Lederer, zamjenica ministra kulture na konferenciji za medije

„Vjerujemo kako će ovogodišnji hrvatski nastup u Frankfurtu predstavljati iskorak. U želji da vizualno osvježimo nastup i izložbeni prostor zamolili smo za pomoć Dragu Komparak, mladu i uspješnu dizajnericu koja je osmislila vizualni identitet nastupa i postav izlagačkog prostora. Uz zanimljiv prateći program, smatramo kako će to biti poticaj promociji naših mladih autora u Svijetu i pomoći im na njihovom umjetničkom putu.“  izjavio je Igor Gerenčer, ispred Udruge Brod kulture.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close