Sport

Hrvatska dizajnerica osmislila novi trofej FIFA-e za najboljeg nogometaša svijeta

Hrvatska dizajnerica Ana Barbić Katičić, koja je osmislila izgled novog trofeja FIFA-e za najboljeg nogometaša svijeta, rekla je u petak kako je bila vođena jednostavnošću i minimalizmom koji bi trebali odražavati istinske vrijednosti Svjetske nogometne federacije, čiji je ugled narušen u posljednje vrijeme korupcijskim skandalima


“Kada sam prvi put vidjela završeni trofej bila sam preplavljena emocijama, bila sam puna strasti. On sadrži jednostavnost i minimalizam koji su bili ideja za pehar”, rekla je Katičić za internetsku stranicu FIFA-e.

“Ovime smo izrazili ista vjerovanja koja ne bi trebala odstupati od klasičnog dobro poznatog identiteta FIFA-e. Izgled trofeja poštuje iste vrijednosti koje su bile kamen temeljac sporta od prvih dana FIFA-e”, dodala je.

Pehar uključuje loptu iz finala prvog Svjetskog prvenstva između Urugvaja i Argentine 1930. ispod koje se nalazi zaglađeno postolje.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close