Sport

Hrvatska dizajnerica osmislila novi trofej FIFA-e za najboljeg nogometaša svijeta

Hrvatska dizajnerica Ana Barbić Katičić, koja je osmislila izgled novog trofeja FIFA-e za najboljeg nogometaša svijeta, rekla je u petak kako je bila vođena jednostavnošću i minimalizmom koji bi trebali odražavati istinske vrijednosti Svjetske nogometne federacije, čiji je ugled narušen u posljednje vrijeme korupcijskim skandalima


“Kada sam prvi put vidjela završeni trofej bila sam preplavljena emocijama, bila sam puna strasti. On sadrži jednostavnost i minimalizam koji su bili ideja za pehar”, rekla je Katičić za internetsku stranicu FIFA-e.

“Ovime smo izrazili ista vjerovanja koja ne bi trebala odstupati od klasičnog dobro poznatog identiteta FIFA-e. Izgled trofeja poštuje iste vrijednosti koje su bile kamen temeljac sporta od prvih dana FIFA-e”, dodala je.

Pehar uključuje loptu iz finala prvog Svjetskog prvenstva između Urugvaja i Argentine 1930. ispod koje se nalazi zaglađeno postolje.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close