Hrvatska Davis Cup reprezentacija povela je u dvoboju 1. kola Svjetske skupine protiv Belgije

Iva Biondić

Hrvatska Davis Cup reprezentacija povela je u dvoboju 1. kola Svjetske skupine protiv Belgije, nakon što je 12. tenisač svijeta Marin Čilić u prvom pojedinačnom dvoboju sa 7-5, 6-3, 7-5 svladao Kimmera Coppejansa (ATP – 122.)


Iako je na kraju slavio u tri seta, Čilić se u svom prvom nastupu za reprezentaciju nakon 18 mjeseci namučio za pobjedu protiv 22-godišnjeg Kimmera Coppejansa kojemu je ovo bio prvi nastup u tzv. “živom” pojedinačnom meču za reprezentaciju.

Belgijac se pokazao vrlo žilavim suparnikom i u svakom od tri seta prvi stvarao break prednosti. U prvom setu Coppejans je poveo 5-2, ali mu Čilić nije dopustio da dođe do set-lopte. Nizom od pet gemova najbolji hrvatski tenisač osvojio je prvi set.

Coppejans je na početku drugog seta imao 2-0, ali je od sljedećih osam gemova osvojio samo jedan, što je Čiliću donijelo vodstvo od 2-0 u setovima i prednost na početku trećeg. Izborio je naš najbolji tenisač i tri break-lopte za 2-0 u trećem setu, ali ih nije materijalizirao. Uslijedio je novi preokret u kojem je belgijski tenisač stigao do vodstva 4-2. Ipak, Čilić je u osmom gemu vratio break zaostatka.

Kad je Coppejans servirao za tie-break trećeg seta Čilić je još jednim breakom, nakon dva sata i 22 minute igre stigao do svoje 18. pobjede u pojedinačnim dvobojima u Davis Cupu te donio startnu prednost Hrvatskoj u Liegeu.

U drugom dvoboju dana Borna Ćorić će pokušati iznenaditi 16. tenisača svijeta Davida Goffina.


 

Tekst: tportal.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u