Sport

Hrvatska će biti domaćin Svjetskog prvenstva Divizije 1B u hokeju na ledu

Hrvatska će biti domaćin Svjetskog prvenstva Divizije 1B u hokeju na ledu koje će se održati od 17. do 23. travnja 2016. godine, odlučeno je na kongresu Međunarodnog hokejskog saveza (IIHF) u petak.


Posljednji put Zagreb je bio domaćin svjetskog prvenstva u travnju 2012. kada su se u Domu sportova natjecale reprezentacije Divizije 2A. Osim Zagreba, kandidat za domaćina ovog svjetskog prvenstva je bio i Tallinn, no Zagreb je na kraju dobio više glasova.

Tako će ljubitelji hokeja u Hrvatskoj sljedeće sezone imati prilike gledati natjecanje na kojem će, osim Hrvatske, nastupati i reprezentacije Velike Britanije, Litve, Estonije, Ukrajine i Rumunjske.

“Uspjeli smo u drugom krugu glasovanja izboriti domaćinstvo. Zagreb je već više puta bio domaćin svjetskog prvenstva te očekujemo uhodanu organizaciju, a vjerujemo kako ćemo na krilima popularnosti hokeja i reprezentacije pobuditi veliki interes među ljubiteljima hokeja u Hrvatskoj”, izjavio je predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu Nikola Švigir.


 

Tekst: gol.dnevnik

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close