Ličko-senjska županijaVijestiDomLokalnaPolitika

Hrvati su u Udbini napokon postali većina

Portal Direktno.hr piše kako je 2011. godine u Udbini zabilježeno više Srba nego Hrvata. Točnije, 958 Srba i 844 Hrvata. Sumnja u to bila je velika


Na ovakav prikaz „regularnog” popisa upozoravao je Adrinek još 2013. godine, no kako je izjavio za Direktno.hr zahvaljujući Miri Bulju i ministru Vlahi Orepiću sprovedene su provjere na terenu tako da je izbrisano skoro pola fiktivno prijavljenog stanovništva od ukupnog broja stanovnika, većinom srpske nacionalnosti.

 „ Zahvaljujem odlično obavljenim poslom policijskih službenika i činjenicom da hrvati više nisu manjina na području Općine Udbina jer odnos srpske nacionalne manjine prema Hrvatima za vrijeme dok su bili fiktivna većina bilo je skandalozno i ponižavajuće. Konačno je došlo vrijeme da oni koji stvarno stanuju u Udbini na lokalnim izborima i odlučuju o sudbini mjesta u kojem su hrvati i hrvatski narod toliko patili ali ovaj put bez mogućnosti manipulacija uvezenim glasačima iz Beograda”, kazao je Mario Adrinek za Direktno.hr.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: direktno.hr/DP | Foto: hu-benedikt.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close