Tech

Hrvati rješavaju problem koji muči cijeli svijet sa TinnitusOFF-om

Našli se tako kod maksimirskog stadiona liječnik – neuroznanstvenik, radiolog, košarkaški trener, inženjer računarstva i mehanotronike… Zvuči kao početak nekakvog lošeg vica, ali ovo je jedna sasvim drugačija, ozbiljnija priča o medicinsko-tehnološko startup projektu tvrtke Core Interface, poniklom u Core Incubatoru koji je nakon tri godine rada na tržište pustio aplikaciju TinnitusOFF kojom se uklanja neželjeni šum u uhu uz pomoć terapije ‘music notch’


Raphael Bene, Natko Beck, Marin Mindoljević, Ivan Fabek, Anđelko Katalenić imena su petorke, u prosjeku stare 30-ak godina, zaslužne za aplikaciju koja bi trebala, na najbezbolniji i najugodniji mogući način, slušajući glazbu koju vole, pomoći pacijentima da se riješe šuma u uhu.

Sve je još počelo prije više od petnaest godina na Medicinskom fakultetu kada su se Raphael i Natko upoznali i postali nerazdvojni prijatelji, a potom i poslovni partneri.

‘Već tada smo smišljali što ćemo raditi zajedno, a prije tri godine smo počeli pronalaziti stvari u znanosti koje se daju primijeniti u stvarnosti i pomoći ljudima. Tada smo počeli tražiti rješenje za tinitus jer zapravo lijek za nj ne postoji. Nekako paralelno u to vrijeme u znanstvenim časopisima izišlo je nekoliko članaka o terapiji music notch koja je davala dobre rezultate. Počeli smo razmišljati o tome što bismo mogli napraviti, kako to sve unaprijediti i došli smo do ideje da bi aplikacija za to bila najpogodnija’, pričaju nam Bene i Beck u njihovu malom uredu u smještenom u Core Incubatoru s pogledom na maksimirski stadion.

TinnitusOFF-hrvatska-aplikacija-koja-rješava-problem-šuma-u-uhu-01
U tri godine rada, kažu, najviše vremena potrošili su na sam proces, od pisanja dokumenata do programiranja.

‘U početku smo puno improvizirali. S prvim inženjerom s kojim smo radili nismo se našli i nije nam uspjelo, pa smo s pokušali s drugim pa nije išlo i onda smo uzeli jednu vanjsku tvrtku da nam pomogne da bi potom došao Fabek i onda je sve krenulo’, navodi Beck.

Pročitajte ostatak članka na tportal.hr


Foto: uesmag.comracunalo.com

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close