KontinentalniVijestiTurizam

Hrvati opet briljirali: Međimurju u Berlinu dodijeljena prestižna nagrada za održivost u turizmu

PRESTIŽNA NAGRADA

Međimurju je ovog tjedna u Berlinu dodijeljena istaknuta nagrada za održivost u turizmu.


Na pozornici vodećeg globalnog turističkog expo-a „ITB Berlin“, „srebro, zlatnog sjaja“, kako nagradu nazivaju iz Međimurja, dodijeljena je županu Matiji Posavcu i direktoru Turističke zajednice Međimurske županije Rudiju Gruli.

„Ovo veliko priznanje stiglo je kao rezultat truda, rada, zalaganja svih stanovnika Međimurja. Ovo je nagrada svih onih koji neumorno i predano brinu o uređenosti svog zavičaja, zaštiti okoliša, čuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, sve naše strategije razvoja turizma usmjerene su u održivost, promociji bogatih prirodnih vrijednosti između Mure i Drave, revitalizaciji kulturne baštine, naše povijesti, kvalitete enogastronomije i lokalnih proizvoda,  i svega što daje snažni identitet Međimurja. Ovim vrijednim priznanjem to je prepoznala struka na svjetskoj razini“, ističe župan Međimurske županije Matija Posavec preuzimajući nagradu u Berlinu.

Direktor turističke zajednice Međimurja Rudi Grula, koji već 20 godina upravlja destinacijom, ističe da je ovo kruna rada proteklih godinu dana u suradnji sa županijom i tvrtkom Tourism Lab, službenim zastupnikom Green Destinations-a u Hrvatskoj. Isto tako, naglašava da „održivost u Međimurju ne doživljavamo samo kao turistički trend i ne provodimo aktivnosti vezane za održivost zato što je to „in“. Kroz mnogobrojne segmente zaista želimo postići dugoročan održiv razvoj koji je izvor atraktivnosti i kvalitete“.

Iz Green Destinations-a otkrivaju da je Međimurje prva destinacija u ovom dijelu Europe koja je kao regija prošla proces certificiranja te se tako pridružila preostalim trima turističkim regijama na svijetu, dok je pojedinačnih certificiranih destinacija u svijetu preko 200, što govori o kompleksnosti i značaju ovog procesa za pozicioniranje i etabliranje destinacija u svijetu. Međimurska županija tijekom sljedeće dvije godine ima pravo koristiti stečene oznake nakon čega ju ponovno očekuje proces reevaluacije.

Međimurje je najviše ocjene postiglo u segmentima destinacijskog menadžmenta, njegovanja kulture i tradicije, društvenog well-beinga te održavanja prirode i pejsaža, dok u kategorijama okoliša i klime nastavljaju s razvojem, u čemu će mnogo pomoći izvještaj koji detaljno preporučuje daljnje korake razvoja u destinaciji. Inače, Green Destinations je prisutan u više od 80 zemalja diljem svijeta, a razvija održiv i odgovoran turizam.


 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: PROMO

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close