VijestiZdravlje

Hrvat se među prvima cijepio: Nisam imao ni temperaturu, ni bol u bicepsu”

ISKUSTVO IZ PRVE RUKE

Pfizer je nakon dovršetka kliničkog cjepiva protiv koronavirusa potvrdio da je učinkovitost cjepiva 95 posto, nema ozbiljnih nuspojava i sigurno je za osobe starije životne dobi.


Prvi Britanci već su primili cjepivo, a i američka savezna agencija za lijekove i hranu (FDA) objavila da je odobrila korištenje Pfizerova cjepiva.

Među zaposlenicima Nottinghamskih Sveučilišnih bolnica koji su se cijepio je i Hrvat Zlatan Ibradžić.

Odmah sam uvidio važnost toga i nisam htio odgađati. Odmah po cijepljenju rekli su mi da mogu eventualno očekivati blagu temperaturu prvih nekoliko dana. To je normalno, jer imunosni sustav djeluje na strani antigena i počinje željena reakcija”, opisao je Zlatan Ibradžić za Večernji list.

Prije samog cijepljenja tri puta tri različita liječnika pitaju za alergije, tako da se višestruko provjerava. U slučaju dvije anafilaktične reakcije koje su se dogodile u Ujedinjenom Kraljevstvu, potvrđeno je da je riječ o osobama sklonima anafilaktičnim reakcijama i te osobe su već prije sa sobom nosile ampule adrenalina za tretiranje istih, u slučaju da se dogode. Ja nisam imao ni temperaturu, ni bol u bicepsu. Možda najbolje govori činjenica da sam dan poslije uredno odradio smjenu od 10 sati na odjelu, a u petak sam operirao osam sati u kirurškoj sali”, dodaje je Ibradžić.


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close