SportGrad ZagrebScena

FOTO: Hrvački klub LIKA proslavio 50 godina – zlatni jubilej u Kerempuhu

Sinoć je u zagrebačkom Kazalištu Kremepuh održana proslava 50 godina Hrvačkog kluba Lika Zagreb. Kruna je to djelovanja ovog nadaleko poznatog sportskog kluba čija povijest seže u davnu 1966. godinu.

Na početku događanja pozdravni govor gostima je uputio predsjednik Kluba Ivan Kralj, nakon čega je gradonačelniku Zagreba bandiću uručeno priznanje Hrvačkog kluba Lika. Uručena su brojna priznanja zaslužnim sportašima koji su osvajali stotine medalja u vremenu od nastanka Hrvačkog kluba Lika. Događaju je prisustvovala i dogradonačelnica Gospića gđa. Marta Grgurić.

21

U sklopu programa zatim je održana promocija monografije “Lika u Zagrebu”, profesora Milana Ilića. U emotivnom govoru prof. Ilić je istaknuo kako se monografija sastoji od tri dijela, kroz koje se prolazi cijelom povijesti Kluba. Svi gosti Kremepuha dobili su po jedan primjerak monografije.

Zatim je uslijedio dramski dio programa – dramska igra “Lički ženik” po motivima M. Gavrana. Akademski glumci Nikša Marinović i Sanja Sumrak u kratkoj su predstavi prezentirali dolazak ličkog ženika u Zagreb i njegov odnos prema zagrebačkoj dami.

Glazbeni dio programa poslužio je kao “šećer na kraju”. Nastupila su četiri tenora: Marko Škugor, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Đani Stipaničev. Kroz nekoliko glazbenih brojeva opustili su sve Ličane, a prigodno su zapjevali i “Vječnog sokola”.

Redakcija portala LIKACLUB čestita Hrvačkom klubu Lika na 50. godišnjici kluba!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Dragutin Perković

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close