Turizam

HrTurizam piše: “Danas svaki malo veći grad ima svoj advent i to je – odlična vijest!”

Organizacija Adventa ušla je u “mainstream”, te iz godine u godinu sve više gradova organizira svoj Advent.


Do prije par godina to je bilo nezamislivo, no danas svaki malo veći grad, ima svoj advent i to je odlična vijest. Prvenstveno zbog kvalitetnog sadržaja koji podiže kvalitetu u svakom gradu, a tu je naravno i turistička komponenta.

No, ne treba gledati na druge advente kao konkurenciju i niti jedan Advent ne može biti najveći, jer budimo realni, ne možete se mjeriti s Adventom u Zagrebu. To govori čista računica i zakon velikih brojeva. Kada gledamo gospodarstvo, potrošnju, broj stanovnika kao i turista – jednostavno Zagreb je Zagreb i ne možete se mjeriti s njim, koliko god odlični bili. I zato ne koristite prefikse tipa kako imate mali Advent kao u Beču ili kao u Zagrebu. Kopije je kopija, budite svoju i originalni – poručuje turistički portal hrturizam.hr.

Da, možete vidjeti i “kopirati”, ali kopirati pametno. Neke dobre ideje, način uređenja, rješenje kako su riješili neki problem, a na koje dodatne neku svoju novu vrijednost. A možda vam baš neki element koji vam se svidio, upali lampicu te dobijete ideju za nešto novo i drugačije. No, svaki Advent može biti najkreativniji, najinovativniji, najljepši, drugačiji itd… tu je prilika da se pokažete i pozicionirate.

TAKO JE ADVENT U VARAŽDINU IMAO PRVI I JEDINI IGLOO BAR I LEDENI TOBOGAN, VINKOVAČKI ADVENT JE JEDINSTVEN PO SADRŽAJU VELIKOG BOŽIĆNOG KONCERTA KOJI SE ODRŽAVA NA PROZORIMA VINKOVAČKE GIMNAZIJE, DOK ŠIBENSKA ADVENTURA KAO PRVI EKOLOŠKO OSVIJEŠTEN ADVENT U HRVATSKOJ.

Zadnje i možda najvažnije, organizacija Adventa u vašem gradu je ponajprije odličan sadržaj za lokalno stanovništvo. Generira potrošnju, zapošljavanje i podiže kvalitetu u gradu.

Manifestacije kao Advent su prvenstveno kvalitetni sadržaj za lokalno stanovništvo i posjetitelje, bar kada pričamo o organizaciji Adventa u manjim gradovima. Ako ciljate na nešto veče, kao što su gradovi Split, Rijeka, Zadar itd…  gledajte svoju regiju kao primarno tržište i bazu.

Svakako je najvažnije da se investira u kvalitetan i raznolik sadržaj koji će biti motiv dolaska građana kao i posjetitelja iz okolnih gradova i općina. Samo kvalitetni sadržaj može privući posjetitelje, kako lokalno stanovništvo tako i posjetitelje iz okolice, a samim time generira se potrošnja kao i zarada ugostiteljima i drugim izlagačima, te time stvaramo zaokružen turistički proizvod.

Kvalitetni sadržaj naravno iziskuje veće ulaganje, no jedino tako možemo osigurati dobru posjećenost, a samim time i potrošnju. Jer ne zaboravite svaki izlagač , bilo ugostiteljski objekt ili izglača na sajmu mora isplatiti najam, pokriti troškove te naravno ostvariti zaradu, a to može samo ako dođe određeni broj ljudi i generira se turistička potrošnja. S druge strane, svaka ta kućica zapošljava barem dvoje ljudi, naručuje robu, uloži u uređenje itd… tako da se potrošnja u sklopu manifestacije samo povećava.

Ako postavite samo par kućica i bor, a ne uložite u uređenje cijelog prostora te razni sadržaj, od cijele priče neće biti ništa. Jedino kvalitetni sadržaj privlači ljude. Dakle, ulaganje u lampice i uređenje cijelog prostora nije trošak, nego važan čimbenik koji utječe na ukupni ambijent manifestacije. Uključite lokalno stanovništvo, udruge, pojedince, što više sadržaja to bolje. Naravno veliki gradovi iziskuju i poznatije glazbenike koji privlače veliki broj ljudi, pogotovo ako računaj i na turističku komponentu kao motiv dolaska. Najvažniji je raznolik i kvalitetan sadržaj, uređenje prostora i ukupna atmosfera i priča oko manifestacije, a manje top glazbena imena s estrade.

Upravo najveća moć turizma je što vertikalno i horizontalno veže druge industrije, potiče zapošljavanje i generirana potrošnja se disperzira na razne sektore. Zato su ulaganja u manifestacije investicija, a ne trošak.

Nemojte biti kopije, budite jedinstveni, budite svoji. Ispričajte svoju priču.

KVALITETNI SADRŽAJ STVARA MOTIV DOLASKA I POSJEĆENOST KOJA GENERIRA POTROŠNJU I U KONAČNICI ZARADU. TO JE JEDINA DOBITNA FORMULA.

Booking koncerata za Advent i Novogodišnji program

HrTurizam.hr širi svoje poslovanje te ulazi u novu fazu razvoj.

Jedan od segmenata u koji se šire je novi turistički lifestyle portal TurističkePriče.hr koji će uskoro predstaviti.

U sklopu novog portala, kvalitetan tim s dugogodišnjim iskustvom u promociji i organizaciji turističkih manifestacija nuditi će i usluge organizacije manifestacije, konferencija, turističkih proizvoda, booking koncerata, audio i foto produkcije, grafičkog dizajna, zakupa i komunikacije s medijima i produkcije turističkih članaka.

Ako imate potrebu za najam glazbenih izvođača tijekom programa za Advent i Novogodišnjeg programa slobodno pošaljite upit za ponudu na [email protected] ili na +385 98 9384 256.

Također, ukoliko imate potrebe za najam klizališta za potrebe Adventa, u HrTurizam u suradnji s partnerima nudi ključ u ruke. Od najma klizališta, zabavnog glazbenog programa, izrade vizuala, komunikacije i cijele produkcije.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: HrTurizam | Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close