VijestiLifestyle

HRT: Poplavljene Plitvice

I Plitvička jezera zbog obilnih kiša i povećanja vodostaja rijeka i bujičnih potoka, bilježe svoje rekorde. Nikada u proteklih 45 godina nisu bili potpuno poplavljeni pontonski mostići za brodice, a donja jezera zatvorena su za posjet zbog vode koja je odnjela dio staze a potopila većinu.

Unatoč zabranama gosti hodaju potopljenim Plitvicama koje su u ovim trenucima vrlo opasne. Dok je cijena ulaznice u ovom potopljenom izdanju Plitvica 50 posto jeftinija.

Ovo što sad imamo da nam je pristanište broda potopljeno, to nije zabilježeno u povijesti otkako plove plitvički brodovi. Ovo je jedinstvena godina po tome, rekla je Natalija Brozičević, v.d. ravnateljice JU NP Plitvička jezera.

Na donjim, pak, jezerima, osim što su potopljene staze u gotovo cijeloj dužini, kod slapa Milke Trnine voda je odnjela kompletnu šetnicu. Unatoč zabranama gosti prolaze te se susreću sa stvarnom opsanošću.

Loše vrijeme ovu je turističku sezonu na Plitvicama bacilo u minus. Srpanj i kolovoz podbacili su za dva posto u odnosu na lani pa će ukupan posjet do kraja godine uvelike ovisiti o daljnjim vremenskim prilikama.

Tekst: hrt.hr

Foto: Hrvoje Matejčić

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close