GastroTurizam

HRT: Pastrva iz Gacke nadaleko je poznata, no proizvodnja i prodaja težak su posao

Dnevnik HRT-a donosi prilog iz Sinca, gdje se nalazi jedno od “najžilavijih” ribogojilišta pastrve u Hrvatskoj koje još odolijeva nelojalnoj konkurenciji na tržištu.


Slikovita dolina Gacke, jedne od najčišćih rijeka u Europi, idealan je dom za pastrvu koja ovdje raste čak i sedam puta brže raste nego u drugim rijekama.

Iako je pastrva iz Gacke nadaleko poznata, njena proizvodnja i prodaja težak su posao. Većina ribogojilišta propala je zbog visokih troškova i ukidanja državnih poticaja. Jedno od rijetkih koje je i dalje na tržištu jest ono u Sincu.

Proizvodnja je sve teža jer su veliki troškovi u prizvodnji, hrana je jako skupa, nabavljamo iz EU,  kaže za HRT Milka Rajan, voditeljica ribogojilišta u Sincu.

Put do kupca pronalaze i preradom ribe pa prodaju svježi i dimljeni file, kavijar, paštetu.

Cijeli prilog pogledajte na LINKU.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HRT screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close