Zdravlje

“Hrana za odrasle” – osjet okusa mijenja se s godinama

“Hrana za odrasle” – osjet okusa mijenja se s godinama.  Ako ste kao dijete odbijali jesti krastavce ili špinat, a kao odrasla osoba ih naprosto obožavate, to nije ništa neobično. Naime, rezultati nedavno provedenog istraživanja otkrivaju da većina odraslih ne uživa u “hrani za odrasle” sve do početka svojih dvadesetih.


Svaka osoba je s oko 10.000 okusnih pupoljaka koje se mijenjaju otprilike svake dva tjedna. Međutim, s vremenom se oni prestaju obnavljati i njihov broj opada. Zato svi oni okusi koji su bili (pre)intenzivni kada smo bili djeca postaju drugačiji kako starimo.

Zanima vas o kojoj hrani je riječ? Evo popisa koji pokazuje u kojoj godini ljudi, u prosjeku, drugačije osjećaju ukus određene hrane:

bijeli luk – 19 godina
krastavac – 19 godina
curry – 20 godina
grah – 20 godina
skuša – 20 godina
špinat – 21 godina
papričica – 21 godina
patlidžan – 21 godina
hren – 21 godina
dagnje – 21 godina
parmezan – 21 godina
plavi sir – 22 godine
sardina – 22 godine
avokado – 23 godine
šparoga – 23 godine
chilli umak – 24 godine
kamenice – 24 godine
brie sir – 24 godine
masline – 25 godina
kozji sir – 28 godina


 

Tekst: Magazin.hr/nationalgeographic.rs

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close