VijestiZdravlje

Kako hormoni utječu na ponašanje žene svaki mjesec?

Mjesečni ciklus je vrlo složen slijed događaja, a hormoni imaju ogroman utjecaj na ponašanje žena. Poznato je da žene mijenjaju raspoloženje tijekom mjesečnog ciklusa, a te promjene raspoloženja mogu biti burne.


Mjesečni ženski ciklus kod većine žena traje od 28 do 30 dana, a broji se od prvog dana nastupajuće menstruacije do prvog dana iduće menstruacije.

 

Prvih dana menstrualnog dana ciklusa i krajem menstruacije žena osjeća pad energije, estrogen je nizak i potrebno je mirovati. Nakon toga slijede dani poleta i nadahnuća: estrogen je povećan, energija ponovo raste i koža sjaji.

U vrijeme ovulacije žena se osjeća napoželjnije. Nakon ovulacije karakteristične su promjene raspoloženja. Hormoni divljaju i javlja se PMS.

Neposredno prije menstruacije, žene najčešće prati impulzivnost, tjeskoba te ih je lako iziritirati. Kada menstruacija nastupi, ponovo počinje novi ciklus.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close