Sport

Homo si teć – Održan 2. “Molo longo trk”

Jubilarni 20. Festival sporta i rekreacije “Homo si teć” nastavljen je danas utrkom “Molo longo trk” po najpoznatijoj gradskoj šetnici – riječkom lukobranu.


Kiši usprkos, atraktivna staza tik do mora privukla je na Molo longo velik broj dobro raspoloženih trkača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Njih 161, među kojima je bilo i profesionalnih sportaša i rekreativaca, istrčalo je 6 kilometara dugu stazu, odnosno dva kruga po šetnici, sa startom i finišom pored zgrade putničkog terminala.

Najbolje rezultate u ženskoj kategoriji ostvarile su prošlogodišnja pobjednica Ingrid Nikolesić – AK Sljeme (23:44 min), Ljubica Tonković – AK Sinj (25:20 min) i Paula Tepuš – AK Kvarner (26:00 min), dok su u muškoj kategoriji to bili Zoran Žilić – AK Koprivnica (20:24 min), Matjaž Štanfel – AK Koprivnica (21:35 min) i Stiven Vunić – AD Natura (22:17 min).

U obje su kategorije oboreni prošlogodišnji rekordi, a na postolja su se popeli i pobjednici prošlotjedne utrke “539 skok”, Tepuš i Štanfel.

Vrijedne nagrade Intersporta i originalne pehare koje su izradili studenti Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci, najbržima je uručio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Utrka “Molo longo trk” priprema je za veliku završnicu festivala na kojoj se očekuje 15 tisuća trkača. Nakon što se u subotu, 16. travnja na Gatu Karoline Riječke predstave sportske i rekreativne udruge iz Primorsko – goranske županije, u nedjelju 17. travnja trčat će se čak 6 utrka: premijerni 1. riječki maraton, 15. polumaraton, utrka štafeta 3×7, dm babybonus cup, hendi cup i velika utrka građana “Homo si teć”.

Prijave za utrke moguće su putem rijeka.run, na kojoj se nalaze i sve ostale potrebne informacije.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Ri.Run

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close