Sport

Hokej – Hrvatska izgubila od Južne Koreje

Hrvatska se ravnopravno držala s Južnom Korejom sve dok je na vratima naše reprezentacije bio Mark Dekanich.

Hrvatska muška reprezentacija u hokeju na ledu natjecanje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu Divizije I skupine B u Eindhovenu završila je na četvrtom mjestu sa sedam bodova, dok je plaman u Diviziju I skupinu A za sljedeću godinu izborila Južna Koreja koja je osvojila prvo mjesto sa 12 bodova.

U prvom susretu posljednjeg, 5. kola Južna Koreja je svladala Hrvatsku sa 9-4 (1-1, 5-2, 3-1) i tako prestigla Veliku Britaniju koja je uoči svog posljednjeg dvoboja protiv Litve imala 11 bodova. Kako je Litva bila četvrta sa šest bodova, a Velikoj Britaniji je za prvo mjesto bio dovoljan i bod, izgledalo je kako će Britanci stići do prvog mjesta, a u slučaju pobjede Velike Britanije i Hrvatska bio osvojila broncu. No, Litva je napravila iznenađenje i slavila sa 3-2 (0-1, 2-0, 1-1) i tako napravila veliku uslugu Južnoj Koreji, a sebi priskrbila broncu.

Na ljestvici je Južna Koreja prva sa 12 bodova, Velika Britanija druga sa 11, Litva treća sa 9, a Hrvatska četvrta sa 7. Na dnu su Nizozemska s tri i Estonija bez bodova prije svog međusobnog dvoboja od 20.30 sati u kojem će odlučivati tko ostaje u Diviziji I, a tko ispada u Diviziju II. Nizozemskoj je za ostanak u ovom rangu natjecanja dovoljan i bod, dok Estonija mora pobijediti u 60 minuta.

Tekst: jutarnji.hr

Foto: en.wikipedia.org

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close