TurizamIzdvojeno

Hoćemo li ovo ljeto na more? Epidemiologinja: “S obzirom na dobre rezultate…”

Ako idemo prebrzo, upropastit ćemo ovo što smo do sada postigli, i onda ćemo se jako brzo ponovno vratiti u blokadu, rekao je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić jutros u emisiji U mreži Prvog na Hrvatskom radiju govoreći o postupnom popuštanju zaštitnih mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa.


”Nama je cilj održivo popuštanje mjera”, rekao je Frka Petešić.

Frka-Petešić nije se složio s mišljenjem nekih da su mjere u Hrvatskoj preoštre u odnosu na neke druge zemlje.

Bojim se da će se one zemlje koje brzaju puno brže od nas morati suočiti s onim što epidemiolozi nazivaju drugi val. To mi ne želimo”, poručio je.

Epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel rekla je da su uglavnom zadovoljni ponašanjem građana nakon popuštanja mjera, ali da bi ipak podsjetila da je vrlo važno i dalje držati se svih mjera i preporuka jer opasnost još uvijek nije prošla.

Na pitanje hoćemo li ove godine moći na ljetovanje, Frka Petešić kazao je kako se nada da hoćemo.

Radimo na tome, pripremamo se za sezonu”, odgovorio je Frka Petešić, dodajući da Hrvatska na Mediteranu nikad nije imala manje konkurencije.

”Vjerujem da da s obzirom na ove rezultate, zato svi skupa moramo biti mudri, razboriti, svesti kontakte na minimum, samo na ono neophodno da bi mogli svi skupa ići na more’‘, rekla je Pem Novosel za HRT.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close