VijestiSport

HNS održao sjednicu Skupštine

Na sjednici Skupštine, kojoj su nazočili i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar te predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, ponovno su istaknuti veliki uspjesi hrvatskog nogometa i Hrvatskog nogometnog saveza u proteklom razdoblju, uključujući izvrsne rezultate brojnih reprezentacija te izbor predsjednika HNS-a Davora Šukera u Izvršni odbor Uefe.


Radi usklađivanja s Uefinim nazivljem funkcija, Damir Vrbanović imenovan je izvršnim direktorom Hrvatskog nogometnog saveza. Ta funkcija ujedno je jedna od izmjena u usvojenom novom Statutu u kojem je obavljeno usklađivanje sa Zakonom o udrugama.

Usvojen je novi Disciplinski pravilnik HNS koji stupa na snagu 15. lipnja 2015. Kao najznačajnije novine ističemo primjenu UEFA rezolucije o zaštiti integriteta natjecanja te, u sklopu toga, prekršajno kažnjavanje pripadnika nogometne organizacije koji se sam ili putem druge osobe kladi u sportskim kladionicama na nogometne rezultate.

Usvojeni su i završni financijski račun za 2014. godinu, plan prihoda i rashoda za 2015. godinu, izvješće revizora te Izvješće o radu Izvršnog odbora i drugih tijela u 2014. godini. Financijski izvještaj predstavila je šefica HNS-ovih financija, Ružica Bajrić. Prihodi su iznosili 164.743.167,57 kuna, a rashodi 144.961.441,93 kuna, što iznosi razliku od 19.781.725,64 kuna. Održana je i minuta šutnje za preminule članove nogometne organizacije i branitelje.

Uručen je i Trofej podmlatka, koji su kao najveće priznanje HNS-a prvenstveno za svoj rad s mladima dobili Ivica Grnja, Ivica Perković i Ante Ivković.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker obratio se prisutnima:

“Iza nas je bogata godina za naše reprezentacije. Uspjesi naših reprezentacija posljedica su dobrog rada u klubovima i uspješnog vođenja reprezentacija. Hrvatska je i dalje prepoznatljiva nogometna sila. Radit ćemo maksimalno kako bi to ostala i u budućnosti usprkos svim izazovima”, rekao je između ostaloga u svom govoru.

“Iza nas je i puno drugih projekata na koje možemo biti ponosni i ostvareni su dobri rezultati i u drugim djelatnostima. Financijsko poslovanje u 2014. godini bilo je vrlo uspješno, ostvaren je višak prihoda nad rashodima, što će omogućiti kvalitetno poslovanje Saveza i u 2015. godini”, istaknuo je Šuker.

“Hrvatski nogometni savez osigurao je gotovo 10 milijuna kuna pomoći područjima u Slavoniji. Dobili smo domaćinstvo Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, ugostili sudionike 35. kongresa Udruženja europskih nogometnih trenera, HNS je nagradila i UEFA za rad na digitalnim platformama. Tehnički direktor Jozak obišao je sa svojim suradnicima županije, ponosan sam na skup na Plitvicama, pokrenuli smo projekt Moja tribina te poboljšali sustav djelovanja Skupštine”, naveo je samo neke od brojnih postignuća organizacije.

Zahvalivši svim svojim suradnicima na odličnom radu, predsjednik HNS-a dodao je: “44 djelatnika u uredu Saveza ispunili su svoje zadatke na najbolji mogući način”.

“Hrvatski nogometni savez, županijski savezi, kao i klubovi moraju biti na najvišoj razini da bi se mogli ostvariti ciljevi i zadaci u 2015. godini”, zaključio je Davor Šuker.

Povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk upozorio je na probleme, te na preporuke Stalnog odbora Vijeća Europe i nužnost suradnje s nacionalnim tijelima, s obzirom da su hrvatski klubovi i reprezentacija od 2008. do 2015. godine platili Uefi već 2.101.910 eura različitih kazni. Stoga se Hrvatski nogometni savez mora nastaviti boriti protiv svih oblika huliganizma i nasilja.

“UEFA je odredila nultu toleranciju prema svemu tome, a Hrvatska je dio Europske unije i moramo igrati po njihovim pravilima. Oko toga nema polemike. Postoje brojni spinovi, a disciplinski je pravilnik o sankcijama vrlo kratak i jasan, u tri rečenice”, nadovezao se prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić.

“Ne postoji niti jedno državno tijelo, ministarstvo ili udruga koje je napravilo desetinu onoga što je napravio Hrvatski nogometni savez, a pogledajte nevjerojatan nesrazmjer učinjenoga i onoga što se plasira u javnost. Nadam se da ćemo nogomet iskoristiti za zbližavanje građana iz svakog kuta Hrvatske, da zajedno dišemo. Nikada nam zajedništvo Hrvatske nije bilo potrebnije nego danas. Hrvatska nogometna organizacija ima 143.000 registriranih nogometaša, a 250.000 građana direktno u nogometnoj obitelji. 25 posto naše djece se bavi nogometom, na što možemo biti ponosni”, naglasio je.

Djelatnici su dobili priznanje za 20 godina rada u Hrvatskom nogometnom savezu. Nagrađeni su Ružica Bajrić, Ivančica Sudac, Marija Nemet, Iva Olivari, Vlatka Janđel, Ivan Košutić, Martin Novoselac, Željko Mesić, Nikša Martinac i Zorislav Srebrić.

U ime zaposlenih zahvalila se Ivančica Sudac: “Hvala kolegama i bivšim predsjednicima, lijepo je raditi u ovakvoj velikoj nogometnoj obitelji. Tako ćemo i nastaviti. Rad Saveza ne obilježavaju samo ogromni uspjesi, nego i prijateljstvo, toplina u uredu, duh i entuzijazam i kada nam ide sjajno i kada nam je bilo teško. Iznimna je čast imati Davora Šukera na čelu saveza, što je ujedno i velika odgovornost. Mlađim kolegama poručujem kako nije lako, ali nećemo se nikada umoriti”.

Tekst & foto: hns-cff.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close