VijestiGrad ZagrebScena

HKLD poziva na predavanje o Saborskom u Domovinskom ratu

Povodom obljetnice pada grada Vukovara, Hrvatsko katoličko liječničko društvo organizira predavanje “Saborsko u Domovinskom ratu”.


Općina Saborsko u Karlovačkoj županiji teško je stradala u Domovinskom ratu. Prvi napadi su počeli 5. kolovoza 1991. godine, a branitelji Saborskog više su od tri mjeseca odolijevali žestokim napadima agresora, da bi 12. studenoga 1991. pred općim napadom topništva, zrakoplovstva, tenkova, pješaštva i drugih agresorskih snaga bili prisiljeni uz znatne gubitke napustiti Saborsko i otići u progonstvo zajedno sa svim stanovništvom. Tog dana u Saborskom je porušeno i zapaljeno preko 350 obiteljskih gospodarstava i pobijeno 48 njegovih stanovnika, uglavnom civila.

Predavanje o ovim događajima će se održati u srijedu, 21. studenog 2018. u 19 sati u Praškoj 6/II.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close