Dom

HITNO Petogodišnjem Robertu potrebna je transplantacija koštane srži, JAVITE SE NA REBRO U ZAGREB

Robert Matić ima samo 5 godina i želi ljepši Božić. Kako bi se to i ostvarilo, hitno mu je potrebna transplantacija koštane srži.

Robert je iz Zagreba i boluje od MDS-a (mijelodisplastični sindrom). Bolest mu je dijagnosticirana početkom listopada i u Hrvatskom registru nije nađen najpogodniji darivatelj matičnih stanica.

Svi koji žele pomoći malom Robertu mogu dati Krv u Zavodu za tipizaciju tkiva KBC Zagreb Kišpatićeva 12, svaki radni dan (pon.-pet.) od 08 – 14 sati (zelena zgrada, suteren, soba br. 9), ili u nekom od osam tranfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj, a to su: Zagreb, Osijek, Rijeka, Pula, Split, Zadar, Varaždin i Dubrovnik.

Nakon popunjavanja pristupnice i kratkog zdravstvenog upitnika, dat ćete uzorak krvi (oko 7 ml) za HLA tipizaciju -utvrđivanje antigena tkivne snošljivosti.

Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina. Uljepšajmo Robertu Božić!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close