Primorsko-goranska županijaZdravlje

Hitna akcija spašavanje: Žena na Bjelolasici u padu udarila u stablo

Na Bjelolasici je danas došlo do nesreće u kojoj je na zaleđenom grebenu otklizala žena, prilikom čega je udarila u stablo, javlja HGSS.


Pokrenuta je hitna akcija spašavanja zato što su temperature izrazito niske. Postojala je velika opasnost od pothlađivanja i puhao je jak vjetar. Na teren su odmah izašli članovi HGSS-ove stanice Delnice s tri vozila i motornim sanjkama.

Žena je pri padu i udaru u stablo zadobila ozljedu kralježnice, noge i ruke. Pronađena je između puta za vrh i skloništa na Bjelolasici. Prvi spašavatelji koji su došli do nje utoplili su je te imobilizirali. Potom je, oko 15 sati počeo transport u smjeru makadamske ceste koja prolazi ispod Bjelolasice. Tamo su čekale sanjke kojima su je prevezli do kola Hitne pomoći. Akcija je završila oko 15.30 sati.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close