Primorsko-goranska županijaZdravlje

Hitna akcija spašavanje: Žena na Bjelolasici u padu udarila u stablo

Na Bjelolasici je danas došlo do nesreće u kojoj je na zaleđenom grebenu otklizala žena, prilikom čega je udarila u stablo, javlja HGSS.


Pokrenuta je hitna akcija spašavanja zato što su temperature izrazito niske. Postojala je velika opasnost od pothlađivanja i puhao je jak vjetar. Na teren su odmah izašli članovi HGSS-ove stanice Delnice s tri vozila i motornim sanjkama.

Žena je pri padu i udaru u stablo zadobila ozljedu kralježnice, noge i ruke. Pronađena je između puta za vrh i skloništa na Bjelolasici. Prvi spašavatelji koji su došli do nje utoplili su je te imobilizirali. Potom je, oko 15 sati počeo transport u smjeru makadamske ceste koja prolazi ispod Bjelolasice. Tamo su čekale sanjke kojima su je prevezli do kola Hitne pomoći. Akcija je završila oko 15.30 sati.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close