Vijesti

HIMAN SVETOM ANTI Poslušajte novu pjesmu posvećenu omiljenom svecu

Josip Paulić i Rockoko Orchestra predstavljaju “Himan Svetom Anti” na blagdan Svetog Ante.
Slavko Nedić, poznati urednik Katoličkog radija i skladatelj duhovne glazbe, na tekst Josipa Vrbanića napisao je glazbu za “Himan svetoga Ante”. Za odličan aranžman pobrinuo se Krunoslav Dražić. Produkciju je radio Tihomir Ivanetić-Rockoko Studio.

Josip Paulić je u gotovo tenorskim lagama, prepunih dugačkih nota, u ovoj petominutnoj skladbi u potpunosti prikazao njezinu duhovnu zamisao. Kao i u svakom himanu i ovoga puta radi se o hvalospjevu u svrhu odavanja slave, hvale i izricanja poklonstva Bogu ili određenom svecu. Za pjesmu je napravljen i zanimljiv lyric video u produkciji CroRec Videos.

Sveti Ante Padovanski spada među najomiljenije svetce jer je bio poznat kao veliki čudotvorac i za svog kratkog života prošao veliku životnu katarzu, od prerane smrti svojih voljenih, pa sve do suđenja i tamnice u kojoj je potpuno nevina završila cijela njegova obitelj. Poznati su i njegovi čudnovati putovi i propovjedi kao što je “Propovijed ribama” i mnoge druge. Iako je rođeni Portugalac iz Lisabona, većinu života proveo je u Rimu i Padovi, pa mu je zbog toga i dodan prefiks Padovanski.

Vjernici u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini, svetog Antu slave na tri načina, jedan je slavljenje utoraka, drugi je nošenje njegove medaljice, sličice ili kipića, a treći je darivanje za Kruh svetog Antuna u korist siromaha. Sveti Ante omiljen je svetac u Hrvatskoj, dio gradova mu se s posebnim poštovanjem obraća kao svojem nebeskom zaštitniku, a brojne crkve i župe nose njegovo ime.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close