Vijesti

Hilfiger dizajnira odjeću za djecu s posebnim potrebama

Divna je ovo vijest jer roditelji djece s posebnim potrebama poput djece s distrofijom, one koji su preboljeli dječju paralizu ili odrastaju s bilo kojim drugim oblikom fizičke invalidnosti odsada će moći nabavljati odjeću prilagođenu baš njihovim potrebama


Prvi koji je lansirao takvu dječju kolekciju je Tommy Hilfiger, a kako stoji u članku preuzetom s Today.com, cijena neće biti baš nebeska.
Nadamo se da će tvrtka Tommy Hilfiger uskoro biti samo još jedna u nizu i da će se i mnogi drugi veliki i mali dizajneri okrenuti dizajniranju odjeće za djecu kojima često treba pomoć u odijevanju baš zato što im odjeća nije prilagođena.
Svjesni smo da se danas rade kolekcije za djecu od skiny do XL modela, da se gleda na svaki detalj kako bi klincima ta odjeća bila fit te kako bi roditelji, naravno, zbog dobrih modela birali baš tog dizajnera, pa je zapravo i čudno što do sada nije bilo moguće naći i odjeću prilagođenu djeci s malo posebnijim potrebama.
Čelnici tvrtke Tommy Hilfiger na ovom su pionirskom projektu surađivali s neprofitnom organizacijom Runway of Dreams kojoj je na čelu Mindy Scheider majka sina s mišićnom distrofijom. Kolekcija je napravljena prema njenim naputcima, a na prvu se uopće ne razlikuje od kolekcije namijenjene djeci za proljeće 2016. godine. No, razlika je velika – u gumbima koji nisu obični već su napravljeni od magneta te s dodanim remenjem koji se lakše namještaju od običnih.
To nije neka velika revolucija, no svakako je veliki pomak u dizajnu odjeće za djecu kojima će ovakve male stvari znatno olakšati njihov samostalniji život. Barem po pitanju samostalnijeg odijevanja.
Kolekciju je zasad moguće pronaći on line, a cijene variraju od 18,5 do 42,5 dolara.
 

Izvor: index.hr | Foto: newyou.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close