KarijeraIzdvojeno

HGSS u Ogulinu atraktivno obilježava dvije velike obljetnice

HGSS je najavio još jednu u nizu aktivnosti  kojima obilježava 70 godina postojanja Službe, a koja je ovoga puta posvećena kolijevci alpinizma u Lijepoj Našoj, Ogulinu, te 56 godina dugoj tradiciji alpinizma i spašavanja ogulinske Stanice HGSS-a.


Pod sloganom „Niti koje nas povezuju” aktivnost će se održati u subotu, 7. ožujka 2020., u prostoru Stanice Ogulin od 9 do 16 sati, te iznad kanjona „Đulin ponor“ u 11 sati.

Članovi Stanice Ogulin izvest će zanimljivu i poučnu vježbu spašavanja iz 40 metara dubokog kanjona „Đulin ponor“, koju se može izravno promatrati s mosta nad Ponorom. Nakon vježbe planirana je tura alpinističkom zbirkom Zavičajnog muzeja koju će voditi jedan od najstarijih članova Službe i jedan od osnivača muzeja, Borislav Aleraj-Akac, interno poznat kao „Biblija HGSS-a“.

Na Danima otvorenih vrata, posjetitelji će moći upoznati spašavatelje i cijeli dan razgledavati zimsku i ljetnu opremu poput skija, nosila za stijensko, zimsko i speleo spašavanje, terenskih vozila ili motornih saonica te komunikacijsku i logističku opremu koja se koristi u akcijama.

Kao što je osnovni dio opreme HGSS-a uže, sačinjeno od niza niti koje ga čine čvrstim, tako je i Služba istkana od neraskidive suradnje između svojih članova i isprepletena jedinstvenim pričama iza svakog spašenog života.

Događajima u sklopu proslave 70. obljetnice osnutka obuhvatit će se sve veće skupine djelatnosti HGSS-a, a u svakome će biti istaknuta jedna glavna „nit“, koja se u Ogulinu ističe u obliku tradicije.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close