Karlovačka županijaKarijeraTurizam

HGSS-u 1,5 milijuna kuna za provođenje aktivnosti sigurnosti turista na teže dostupnim mjestima

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac jučer je u gradu Karlovcu Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja uručila ugovore o sufinanciranju kojima je za 2021. godinu osigurano 1,5 milijuna kuna za aktivnosti potrebne za realizaciju projekata aktivnog turizma te provođenja sigurnosti i zaštite i spašavanja turista na prostorima izvan gradova i javnih prometnica.


„Danas je učinjen još jedan dodatni korak za siguran boravak turista u Hrvatskoj i ovom prilikom zahvaljujem Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja na hrabrosti, požrtvovnosti i svemu do sada učinjenom za sigurnost naših građana i turista. Suradnjom s HGSS-om stvaramo preduvjete u pružanju sigurnosti našim turistima na teže dostupnim mjestima što je ogroman potencijal za daljnji razvoj aktivnog turizma i otkrivanje svih prirodnih ljepota Hrvatske“, poručila je Brnjac.

Početak suradnje Ministarstva turizma i sporta i HGSS-a seže u 2003. godinu kada je po prvi put i potpisan Sporazum o dugoročnoj suradnji i provedbi programa unapređenja sigurnosti turista građana te aktivnosti zaštite i spašavanja na nepristupačnim prostorima izvan gradova i javnih prometnica.

Kroz program unapređenja sigurnosti i zaštite i spašavanja turista na prostorima izvan gradova i javnih prometnica, Ministarstvo turizma i sporta je od 2011. godine izdvojilo više od 12 milijuna kuna, dok je, kroz ugovore o izravnoj dodjeli o sufinanciranju izrade prijavne dokumentacije projekata razvoja aktivnog turizma za ESI fondove od 2015. godine, izdvojilo 3,5 milijuna kuna.

Ministrica Brnjac naglasila je kako u pripremama za turističku sezonu, posebice kroz projekt Safe stay in Croatia, Hrvatska vodi sustavnu brigu o svim segmentima kako bi se zadovoljili sigurnosni i zdravstveni uvjeti, a istovremeno turistima pružile pravovremene i točne informacije o načinu ulaska u zemlju i boravku u Hrvatskoj.

Ovom prilikom ministrica Brnjac je zahvalila Karlovačkoj županiji i Gradu Karlovcu na svim naporima koje ulažu za razvoj turizma i sporta te istaknula kako je Vlada Republike Hrvatske od 2016. godine u ovo područje samo za sportske projekte i programe uložila gotovo 5 milijuna kuna.

Uz ministricu Brnjac današnjem događanju prisustvovao je i državni tajnik Tomislav Družak, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin sa suradnicima, gradonačelnik grada Karlovaca Damir Mandić sa suradnicima te pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close