VijestiLifestyle

HGSS spasio penjačicu na Paklenici

Dežurni spašavatelji u NP Paklenica pozvani su u petak, 1. studenog, u akciju spašavanja slovenske penjačice koja je zadobila ozljedu pri padu stijene na nogu.


Stijena joj je probila penjačicu na dva mjesta i zgnječila nožni palac uz obilno krvarenje. Nalazila se na vrhu stijene Stup koji je dio Anića kuka, a njeni penjački partneri pozvali su pomoć posredstvom službe 112.

Šest dežurnih spašavatelja iz Zadra i Zagreba zbrinulo joj je ozljedu i Mariner nosilima spustili su je do vozila HMP koja su čekala u kanjonu. U pomoć su priskočila i dva slovenska gorska spašavatelja.

Ovog vikenda Slovenci su i najbrojniji posjetitelji NP Paklenica u kojem njihovi brojni alpinistički klubova održavaju tečajeve za svoje članove.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close