VijestiZdravlje

HGSS spašavao pijanu osobu: “Nije bila u stanju sama hodati”

Prošle nedjelje HGSS Stanici Varaždin stigla je dojava iz PU-a Ivanec o pokrenutoj akciji potrage i spašavanja na planinarskom putu Konj.


U PU Ivanec stigao je zabrinuti planinar, koji se upravo bio spustio po planinarskoj stazi Konj, i želi prijaviti vidno alkoholiziranu osobu koja nekontrolirano pada po planinarskoj stazi Konj te po njegovoj procjeni nije sposobna sigurno se spustiti do podnožja bez da se unesreći”, rekli su iz HGSS-a.

Nakon dojave dva člana Stanice iz Ivanca kreću po planinarskoj stazi prema unesrećenoj osobi, dok iz Varaždina stižu još petorica članova.

Na predjelu staze Mali konj zatečena je vidno jako alkoholizirana osoba koja nije bila u stanju sama hodati ili komunicirati. Osoba je bila u pratnji planinara koji ju je pronašao u jarku pokraj puta.

Osoba je nakon kraćeg spuštanja predana PU Ivanec s preporukom da se uputi na medicinsku obradu prije puštanja kući.

“Ovim putem još jednom apeliramo na planinare i izletnike da se suzdržavaju bilo kakvih alkoholnih ekscesa u prirodi; molimo također da pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava ne krećete u brda i šume jer osim što svoje bližnje dovodite u nezavidan položaj te pored toga svojim nemarom aktivirate žurne službe, najviše zapravo ugrožavate sami sebe. Ova je priča na sreću završila sretno, zahvaljujući nizu faktora i velikoj sreći”, navode u HGSS-u.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close