VijestiLifestyle

HGSS pomogao svjetioničaru koji se teško ozlijedio tijekom olujnog nevremena

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) imala je uspješnu akciju spašavanja na otoku Palagruža, gdje se teže ozlijedio svjetioničar pa mu je trebala pomoć tijekom olujnog nevremena koje je zahvatilo cijeli Jadran.


Upravo je završena akcija spašavanja na otoku Palagruža. Posada HRZ-a je zajedno s ekipom HGSS-a helikopterom s tog udaljenog otoka u Klinički bolnički centar Split prevezla svjetioničara koji je slomio ruku“, stoji na službenoj stranici HGSS-a.

No, više detalja za Vijesti.hr ponudio je Srđan Vrsalović, pročelnik Komisije za helikoptersko spašavanje u HGSS-u.

Čovjek je pokušao skloniti brodove, što je standardna procedura, kako ih ova južina ne bi oštetila, ali u tom je trenutku slomio ruku i situacija nije bila ugodna. Uspio nas je nazvati i za dva sata sve se sretno završilo”, kazao nam je Vrsalović.

Dakle, HGSS je još jednom potvrdio svoje sposobnosti i spasio čovjeka od tko zna kakvih posljedica u trenucima dok na udaljenom otoku prijete snažni naleti vjetra, valovi i razina mora viša no što je inače.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close