Lifestyle

HGSS je nepromišljenim turistima uputio šaljivu poruku

Na turiste koji tijekom sezone pune novinske stupce upravo zbog svojih nepromišljenih odluka i dovođenja u opasnost sebe i drugih, HGSS im se na šaljiv način obratio putem Twittera kratkim pismom. Upozoravaju naše drage goste da se ne prepuštaju avanturizmu posebno nakon uživanja u hrvatskim vinima.


HGSS se na početku pisma predstavio hrvatskim gostima kao neprofitna javna organizacija koja se bavi potragom i spašavanjem.

Otoci postanu bliži, planine manje…

Dragim turistima su poručili:

“Vaša sigurnost nam je bitna. A, nadamo se da je bitna i vama. Stoga, dok uživate u hrvatskoj prirodi, hrani i piću, molimo vas da ne pretjerujete. Imamo sjajnu kuhinju i vina. Nakon nekog vremena, tijelo se opusti, otoci postanu bliži, planine manje, pa čovjeku na pamet padnu čudne ideje. Poput penjanja na planinu u japankama. Ili pokušaj plivanja do otoka tijekom noći. Ili odlaska u prirodu bez vode.  Ili ako se sami pokušate uspeti uz stijenu.

Prirodna selekcija će odraditi svoje. I to besplatno

Ako se odlučite na nešto od toga, postoji velika mogućnost da ćemo vam pomoći.  I to besplatno. No, postoji šansa da će prirodna selekcija odraditi svoje. Također besplatno.”, stoji u pismu HGSS-ovaca turistima.

Na kraju savjetuju turiste da ukoliko se nađu u bilo kakvoj nevolji da nazovu 112 i oni će im pomoći.


Tekst: net.hr

Foto: Wikimedia Commons

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close