ObrazovanjeTechIzdvojeno

HGK Županijska komora Otočac organizira edukativnu radionicu “Digitalna priča”

UČENJE NIKAD NE PRESTAJE

Kvalitetna fotografija je ključan element u pripremi Google oglasa i promotivne kampanje kroz različite promotivne kanale.


Stoga, ulaganje u znanje obrade slika ima veliku važnost za primjenu u digitalnom marketingu i brendiranju malih tvrtki i može se isplatiti u vidu boljeg angažmana publike, poboljšanog dojma o brendu, poboljšanju SEO-a i boljeg rangiranja na tražilicama i stvaranja prepoznatljivog vizualnog identiteta brenda.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac organizira edukativnu radionicu “Osnove korištenja alata za obradu slika GIMP”, namijenjenu polaznicima koji se žele upoznati s osnovama korištenja besplatnog programa za obradu slika GIMP (GNU Image Manipulation Program) i to početnicima koji nemaju iskustva s programima za obradu slika ili imaju vrlo malo iskustva, a žele naučiti kako koristiti program besplatnog koda GIMP za uređivanje slika. Radionica je također prikladna za sve one koji žele poboljšati svoje vještine u obradi slika i proširiti svoje znanje o korištenju alata za obradu slika.

Predavač je Matej Bogdanić, stručnjak s desetgodišnjim iskustvom u grafičkom i web dizajnu, po struci audio inženjer, bavi se izradom kreativnih rješenja za digitalni svijet.

Ukupno trajanje edukacije je 24 školska sata, a dinamika održavanja je jednom tjedno po dva školska sata, subotom prije podne. O točnom datumu početka edukacije prijavljeni polaznici biti će obaviješteni kada se oformi grupa.

Edukacija će se izvoditi u uživo u informatičkoj učionici u ŽK Otočac, Kralja Zvonimira 16 (1. kat). Maksimalan broj polaznika u grupi je 10 osoba.

Na edukaciju se mogu prijaviti zaposlenici pravnih osoba, kao i fizičke osobe. Cijena edukacije po polazniku iznosi 200 EUR (cijena je iskazana bez PDV-a). Ukoliko troškove tečaja za polaznika plaća tvrtka članica HGK koja plaća članarinu, ostvaruje popust sukladno kategoriji članstva u koju je članica razvrstana (G1 – 10%, G2 -15% ili G3 – 20%).

Cilj edukacije je da polaznici steknu osnovno znanje o korištenju programa GIMP za obradu i uređivanje slika. Nakon završetka radionice, polaznici će moći samostalno koristiti GIMP za izradu jednostavnih grafika i uređivanje slika, primijeniti različite tehnike retuširanja i popravka slika te biti upoznati s osnovnim značajkama programa. Polaznici će biti sposobni:

  • Uspješno instalirati GIMP na svoje računalo
  • Izraditi jednostavne grafike koristeći osnovne alate programa
  • Primijeniti različite filtre i efekte na slike
  • Ispraviti i retuširati slike primjenom različitih tehnika
  • Učinkovito koristiti osnovne značajke programa GIMP

Svoje znanje će moći primijeniti u različitim područjima, kao što su:

  • Dizajn – za izradu vizualnih materijala kao što su logotipi, banneri, plakati i drugi grafički vizuali.
  • Fotografija – za retuširanje i popravljanje slika kako bi poboljšali kvalitetu fotografija.
  • Web dizajn – za izradu web stranica i optimizaciju slika za web.
  • Umjetnost – za stvaranje digitalnih umjetničkih djela, kao što su digitalne ilustracije i slike.
  • Marketing – za izradu marketinških materijala kao što su letci, brošure i katalozi.

GIMP je vrlo prikladan alat u profesionalnom smislu, pogotovo za male i srednje tvrtke te neovisne profesionalce. S obzirom na to da je GIMP besplatan program, tj. program otvorenog koda, polaznici neće imati dodatnih troškova za kupovinu skupih alata za obradu slika, što će im omogućiti da primijene svoje znanje u različitim područjima bez financijskih ograničenja. Iako je besplatan, GIMP ima mnoge značajke i mogućnosti koje su slične ili čak bolje od mnogih drugih komercijalnih programa za obradu slika. GIMP podržava velik broj formata slika, uključujući popularne formate poput JPEG, PNG, GIF i TIFF, što ga čini vrlo prilagodljivim i fleksibilnim alatom za rad.

Prijave su moguće putem obrasca na poveznici https://www.hgk.hr/forms/zk-otocac-prijava-na-edukaciju-osnove-koristenja-alata-za-obradu-slika-gimp.


 

Komentari

Komentara


Izvor: HGK Otočac | Foto: HGK Otočac

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close