VijestiKarijera

HGK smanjuje broj zaposlenika za 30 posto

NASTAVLJA SE REORGANIZACIJA

Hrvatska gospodarska komora obavijestila je javnost o početku sljedeće faze reorganizacije, koja znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 posto.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:

HGK kao krovna institucija hrvatskoga gospodarstva uvijek je dijelila i dijeli njegovu sudbinu, naročito u kriznim razdobljima. Korona kriza dodatno je ubrzala ionako visoko dinamično poslovno okruženje, poduzetnici su prisiljeni preko noći prilagođavati poslovne politike i evidentno su podnijeli najveći teret ove krize, a njihove poteškoće prelile su se na društvo u cjelini.

HGK je, prateći globalne trendove, još prije dvije godine prepoznala važnost digitalnog poslovanja i pokrenula proces digitalne transformacije cjelokupnog poslovanja.

Kroz integraciju digitalnog poslovanja, načina komunikacije i razvoja usluga, želja nam je pozicionirati se kao središnje mjesto potpore hrvatskom gospodarstvu. Upotrebom digitalnih tehnologija povećat ćemo našu učinkovitost u korist naših članica, uz istodobno razvijanje novih poslovnih modela i usluga te optimiziranje troškova.Sve ovo preduvjet je za reorganizaciju, čiji je cilj efikasnija, manja, fleksibilnija i operativnija struktura.

S obzirom na globalnu krizu prouzročenu pandemijom koronavirusa, koja je i za naše poslovanje prouzročila značajan pad prihoda, donijeli smo poslovnu odluku o ranijem pokretanju sljedeće faze reorganizacije. U trenutnim okolnostima to neizbježno dovodi do potrebe za smanjenjem broja zaposlenih za oko 30%. Cjelokupna reorganizacija se planira provesti do kraja ove godine, s konačnim ciljem očuvanja kvalitete i razine usluga prema našim članicama.

Kao društveno odgovorna institucija u ovom ćemo procesu osigurati sva materijalna prava radnicima koji će biti obuhvaćeni programom zbrinjavanja, a program će biti izrađen u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: HGK

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close