Sport

HEZONJA ‘Ima ubilački instinkt kao Dražen i uspjet će u NBA-u’

Hrvatski reprezentativac je proglašen MVP-jem 20. kola prvenstva Španjolske.

Gađanje trica nevjerojatnih osam od osam, čime je izjednačio rekord Endesa lige, bio je i više nego dovoljan razlog da Mario Hezonja 25 dana prije svojeg 20. rođendana bude proglašen MVP-jem kola u španjolskom prvenstvu.

Prije Hezonje je u Španjolskoj ovakav učinak pošao za rukom samo četvorici igrača: Oscaru Schmidtu, Saši Đorđeviću, Igoru Rakočeviću te Taquanu Deanu.

Hezonja se raspištoljio

“Hezonja se raspištoljio”, stoji u naslovu izvještaja madridskog Asa koji piše o “čudesnom podvigu hrvatskog dragulja”. U Marci ga pak nazivaju budućom NBA zvijezdom.

Šest asistencija

Do poluvremena utakmice Barcelone i Manrese (101-53) ništa nije ukazivalo da će večer biti povijesna jer je Hrvat ubacio samo jednu tricu u drugoj četvrtini.

Nakon odmora, kao da je upaljen fitilj kutije s vatrometom: Hezonjine trice slijetale su u obruč odasvud: ukupno tri s vrha, po dvije sa svakog krila i jedna iz desnog kuta.

– Uopće nisam razmišljao o svakom šutu, ni o tome jesam li utrpao jednu ili osam. Primiš loptu i želiš gađati, to je sve. Najvažnije je da radim ono što trener Xavi Pascual od mene zatraži – objasnio je Hezonja.

Trice gađa 44 posto

Katalonski je stručnjak bio vidno impresioniran. “Ne znam je li me više razveselilo Marijevih osam trica ili šest asistencija”, priznao je Pascual. Fiba Europe u svojem je tekstu Hezonju usporedila s Draženom Petrovićem zbog nemilosrdnog trpanja suparničkog koša i čistog talenta te podsjetila da Barçin tinejdžer u prvenstvu trice gađa s učinkom od 44 posto, a u Euroligi tek nešto slabije (40,5%).

Nagradu za MVP-ja kola Hezonja je posvetio svojim suigračima, ali nije izostala ni doza sočne samokritike.

Sočna samokritika

– Ovo je priznanje za cijelu momčad, jer radimo vrlo naporno. Super je što su trice ulazile, no u obrani sam igrao jako loše. Četiri osobne pogreške su bile vrlo glupe – rekao je. U tome će junak kola pronaći motivaciju za sljedeće utakmice.

– Moram nastaviti popravljati sve aspekte svoje igre i doprinositi timu kako god mogu. Ako je na mene red da šutiram, to ću i učiniti. Ako trebam igrati obranu, igrat ću je kako najbolje znam – zaključio je Hezonja.

Tekst: Jutarnji list

Foto: Trendbasket.net

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close