KarijeraIzdvojeno

HEROJI IZ SJENE I kuhari iz Otočca su kuhali za Banovinu!

LIČKI TIM U AKCIJI HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA

Razoran potres u Banovini krajem 2020. godine ostavio je strašne posljedice u ovome lijepom, ali napaćenom i osiromašenom dijelu Hrvatske. Ipak, taj tragični događaj potaknuo je nezapamćeni val dobrote koji je, nošen ljubavlju i solidarnošću običnih ljudi, ponovno dokazao zajedništvo i snagu hrvatskog naroda.


Među brojnim pojedincima i organizacijama iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, u plemenitoj akciji pomaganja stradalima u potresu, nesebičan obol dao je i Hrvatski kuharski savez.

Predvođeni Podravkom, Dukatom i brojnim malim OPG-ovima koji su osigurali namirnice, Hrvatski kuharski savez je već 29. prosinca 2020. organizirao volontersku akciju u sklopu koje su kuhari volonteri svakodnevno pripremali tople obroke za stanovnike Sisačko-moslavačke županije.

Tijekom više od dva tjedna, sa srcem na dlanu i kuhačom u ruci, kuhari iz cijele Hrvatske su se brinuli da svi na potresom pogođenom području budu adekvatno nahranjeni. Humanitarnoj akciji pridružili su se i kolege iz Slovenije, a upravo je nakon njihove smjene, 12. siječnja 2021. red došao i na lički tim. Dežurstvo Ličana prvotno je trebalo trajati duže, no s obzirom na to da je u međuvremenu tvrtka Pleter preuzela brigu o prehrani, njihov angažman je trajao svega tri dana.

Kuhari iz Otočca – Marinko Bobinac, Dražen Benčić, Matej Malčić, Franjo Barković i Borna Tomaić predvođeni predsjednikom Udruge kuhara Ličko-senjske županije, Darkom Klobučarem tako su tri dana u sisačkoj Osnovnoj školi 22. lipnja pripremali obroke za stotinjak osobe smještenih u tamošnjoj školskoj sportskoj dvorani te za djelatnike hitnih interventnih službi.

S onime što najbolje znaju- svojim kulinarskim umijećem, dali su svoj skromni doprinos ovoj plemenitoj i hvalevrijednoj akciji i na to su izrazito ponosni.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close