Grad ZagrebTech

“Hendrixov” most dobio novu dekorativnu rasvjetu

U četvrtak je u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i suradnika, uz zvuke glazbe slavnog rock-glazbenika Jimija Hendrixa, uključena nova dekorativna rasvjeta Zelenog željezničkog mosta Sava, poznatog i kao Hendrixov most.


Zahvaljujući grafitu s prezimenom Jimija Hendrixa ovaj je most dobio gotovo kultni status i postao jednim od simbola urbane pop-kulture grada Zagreba.

Na prigodnom koncertu nastupili su Vedran Božić & Rock Masters koji su izveli i skladbe Jimija Hendrixa: Hey Joe, Red House, Manic Depression, Stone Free, Woodoo Childe i Third Stone From The Sun.

Most je izgrađen 1939. i zaštićeni je spomenik kulturne i tehničke baštine. Iluminaciju dobiva u godini kada se obilježava i 50. godišnjica Hendrixovog prvog albuma, čime se Zagreb pridružuje ovoj značajnoj obljetnici koja se koncertima posvećenima njemu u čast održava diljem svijeta.

Ovim se projektom dekorativne rasvjet naglašavaju konture donjeg dijela mosta cijelom dužinom glavne grede (310m) te gornjeg ustroja mosta (vertikalnih vješaljki i luka mosta) statičkom, neutralno bijelom svjetlošću, dok se dinamička rasvjeta u boji aktivira prolaskom vlaka (s prvim vagonom iza lokomotive).

Probni rad nove rasvjete trajat će mjesec dana, a tijekom tog vremena radit će se određena podešavanja dinamičke rasvjete.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close