VijestiGrad ZagrebTech

HELLO ZAGREB, HERE NASA: Zagrebački učenici razgovarali s astronautom!

Učenici Prve srednje informatičke škole iz Zagreba jutros su sudjelovali u velikom projektu u kojem su mogli uživo razgovarati s astronautom Scottom Tingleom na Međunarodnoj svemirskoj postaji.


Učenici su Tingleu postavili 20-ak pitanja, a neka od njih su bila:

 Kako se tuširate u bestežinskom stanju? Je li netko od članova posade na Međunarodnoj svemirskoj postaji imao značajnije zdravstvene komplikacije i ako je kakva je procedura? Kako se borite protiv gubitka mišića? Koje vrste istraživanja se rade u svemiru i koji je bio vaš najzanimljiviji zadatak ili eksperiment? Ispitujete li kohezione sile u materijalima u uvjetima bestežinskog stanja?

Za sudjelovanje u ovom projektu natjecalo se 39 škola iz Europske unije, a u jakoj konkurenciji Hrvatska je jedna od 14 koji su izabrani.

Razgovoru je prisustvovao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je rekao: “Sretan sam što sam prisustvovao ovom povijesnom događaju i čestitke svima koji su s puno entuzijazma radili na projektu.”

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close