VijestiGrad ZagrebTech

HELLO ZAGREB, HERE NASA: Zagrebački učenici razgovarali s astronautom!

Učenici Prve srednje informatičke škole iz Zagreba jutros su sudjelovali u velikom projektu u kojem su mogli uživo razgovarati s astronautom Scottom Tingleom na Međunarodnoj svemirskoj postaji.


Učenici su Tingleu postavili 20-ak pitanja, a neka od njih su bila:

 Kako se tuširate u bestežinskom stanju? Je li netko od članova posade na Međunarodnoj svemirskoj postaji imao značajnije zdravstvene komplikacije i ako je kakva je procedura? Kako se borite protiv gubitka mišića? Koje vrste istraživanja se rade u svemiru i koji je bio vaš najzanimljiviji zadatak ili eksperiment? Ispitujete li kohezione sile u materijalima u uvjetima bestežinskog stanja?

Za sudjelovanje u ovom projektu natjecalo se 39 škola iz Europske unije, a u jakoj konkurenciji Hrvatska je jedna od 14 koji su izabrani.

Razgovoru je prisustvovao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je rekao: “Sretan sam što sam prisustvovao ovom povijesnom događaju i čestitke svima koji su s puno entuzijazma radili na projektu.”

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close