LokalnaPolitika

HDZ i Kerum daju ZLATNI RAT tvrtki bez zaposlenika i prihoda?

Vijećnici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske danas glasaju o davanju koncesije u trajanju od 15 godina za najpoznatiju hrvatsku plažu Zlatni rat u Bolu na Braču, piše index.hr


Najpovoljnijeg ponuđača na natječaju za davanje plaže Zlatni Rat u koncesiju je tvrtka Sport B iz Zagreba, osnovana 2013. godine, kojoj je osnivač je Davor Matijević, a direktor Božo Krmek. Uvidom u podatke Sudskog registra, FINA-e i transparentno.hr, radi se o tvrtki koja nema ni zaposlenih niti prihoda, te koja je 2015. imala 600 kuna rashoda.

Na natječaj su se javili Grabov rat i Kamen sreće koji su odbijeni zbog nepotpune dokumentacije,a Sport B i Auro Bol su pozvani da je dopune. Stručno tijelo za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru je zatim ocijenilo da je prihvatljiva ponuda tvrtke Sport B, koja je “uz stalni dio koncesijske naknade od 1,85 milijuna kuna ponudila milijun kuna više za promjenjivi dio naknade i ukupno investicijsko ulaganje od 72,6 milijuna kuna”, piše index.hr

Ova je odluka podignula na noge ne samo stanovnike Bola, već i političare. Mostov zastupnik Miro Bulj pozvao je da se natječaj ponovi zbog te sumnjive odluke povjerenstva, a SDP će navodno tražiti skidanje te točke s dnevnog reda Županijske skupštine.

“Natječaj se mora ponoviti zbog sumnje u ispravnost odluke povjerenstva. Ne može se dopustiti ponavljanje natječaja za plažu na Kašjunima kad je pod neuobičajenim okolnostima koncesija dodijeljena Dolisu Ante Dolića, bliskom prijatelju župana Zlatka Ževrnje. Ne smije se dopustiti da se koncesije za najvrjednije dijelove obale daju podobnima, a ne najkvalitetnijim ponuđačima jer ti sigurno neće raditi u korist županije, nego u korist svog džepa. Ponovite natječaj da ne bismo ostali bez plaže kakva je sada i po kojoj smo poznati u čitavom svijetu”, kazao je za index.hr Miro Bulj, kandidat MOST-a za župana splitsko-dalmatinskog. Pozvao je odgovorne u Općini Bol da slučaj prijave DORH-u ako sumnjaju na moguća kaznena djela.


 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close