HAK upozorava: Za vikend nas očekuje orkanska bura

Iva Biondić

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) danas su od Državnog hidrometeorološkog zavoda zaprimile prognozu s najavom olujnog vjetra na podvelebitskoj dionici autoceste A1 te gorskoj dionici autoceste A6 i Krčkog mosta. Prema prognozi DHMZ-a u petak do kraja dana podno Velebita očekuje se umjerena i jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. Prognoza orkanske bure najavljena je za cijelu subotu i nedjelju do navečer, priopćio je HAK, čija upozorenja prenosimo u cijelosti


bog sigurnosti prometa, ukoliko jačina vjetra bude iznad granice gdje postoji opasnost za daljnje odvijanje ukupnog prometa ili određene skupine vozila, HAC ONC će u suradnji s policijom privremeno zatvoriti pojedine dionice autoceste A1 i A6, kao i Krčki most, te će promet biti preusmjeravan na alternativne pravce.

Ovisno o količini prometa na autocesti, službe HAC ONC-a u suradnji s policijom isključivati će vozila i na drugim izlazima kako bi se smanjila čekanja i povećala protočnost prometa.

Molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Više na tportal.hr


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u