VijestiTurizam

GSS spašavajući planinara naišao na medvjedicu i mlade

Planinar je ostao u šumi bez prijevoza, nesiguran u svoju lokaciju, malaksao, a bližila se noć i nevrijeme. Iz baze na Platku upućena mu je pomoć


GSS je tijekom ponedjeljka i utorka imao više akcija spašavanja. U jednoj su intervenciji tražili planinara, a naišli su na medvjeda. U sumrak u okolici Primorskog Kleka, sjeverno od Jasenovice, blizu Platka planinar je u utorak zatražio pomoć nakon cjelodnevnog planinarenja. Ostao je u šumi bez prijevoza, nesiguran u svoju lokaciju, malaksao, a bližila se noć i nevrijeme. Iz baze na Platku upućena mu je pomoć. Spašavatelj koji je prvi krenuo prema unesrećenom naletio u šumi na medvjedicu s mladima – no bez ikakvih posljedica, objavio je GSS.

Prije nekoliko dana, podsjetimo, 28. kolovoza, iz GSS stanice Delnice spašavali su planinara koji je između vrhova Kobiljak i Medviđak slomio nogu dok je bježao od medvjeda. GSS je do unesrećenog došao unutar pola sata i organizirali su transport do mjesta gdje ga je preuzela medicinska ekipa.

Pročitajte više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: attackofthecute

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close