Društvene mreže

Grupa na Facebooku Ogulince vraća u prošlost

Stare razglednice i fotografije posebno su vrijedan izvor podataka o prošlosti.


Dok smo ih prije mogli vidjeti samo u muzejima i obiteljskim albumima, zahvaljujući društvenim mrežama danas su postale javne i svima dostupne. Na Facebooku su popularne grupe u kojima građani objavljuju stare slike svoga grada, a jedna od njih je “Ogulin – kakav je nekad bio”.

Grupa koja Ogulince vraća u prošlost osnovana je 2010. godine, a danas broji oko 3.000 članova. Radi se o pravoj maloj riznici povijesti koja putem starih fotografija i razglednica spaja prošlost i sadašnjost. Članovi grupe uspoređuju kako je Ogulin izgledao nekada i što se sve promijenilo u odnosu na danas. Na slikama se mogu vidjeti stare građevine koje su preuređene ili uklonjene, nekadašnji izgled autobusnog kolodvora, parka, crkve….

Osim fotografija, posebnost grupe su komentari ispod objava kroz koje se članovi grupe prisjećaju svojih sugrađana i anegdota iz prošlosti, a ovdje možete pročitati i malo poznate detalje vezane uz povijest Ogulina. Posebno su zanimljive stare fotografije Ogulinaca i Ogulinki koje svjedoče kako su se ljudi nekada odijevali i čime su se bavili.

Dok se starije generacije s nostalgijom prisjećaju pomalo zaboravljenih vremena, putem ove grupe mladi Ogulinci imaju jedinstvenu priliku vidjeti kako je njihov grad izgledao u prošlosti.

Facebook grupu “Ogulin – kakav je nekad bio” potražite na LINKU.

Izvor: Facebook grupa “Ogulin-kakav je nekad bio”
Izvor: Facebook grupa “Ogulin-kakav je nekad bio”
Izvor: Facebook grupa “Ogulin-kakav je nekad bio”
Izvor: Facebook grupa “Ogulin-kakav je nekad bio”
Izvor: Facebook grupa “Ogulin-kakav je nekad bio”

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook grupa Ogulin-kakav je nekad bio

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close