VijestiScena

Grupa Komuna oduševila novim spotom “Himna”

Grupa Komuna, koja je odlični prvi singl ‘Kad padnu mostovi’, objavila u lipnju i na kojem je ugostila legende regionalne rock scene Zeleta Lipovaču, Mladena Vojičića Tifu, Zorana Predina, Kikija Lesendrića i Tonija Jankovića, snimila je novu pjesmu i spot intrigantnog naziva ‘Himna’.


Ovoga puta u spotu se pojavljuju ljudi koji nisu toliko poznati ali zaslužuju pozornost. Prije svega, radi se o izuzetnom performeru, tenoru Zvonku Kvesiću (Don Bambino) koji se osim svojim pjevačkim sposobnostima dokazao i kao odličan glumac. Gosti u pjesmi i spotu su i članovi glazbeno-scenskog ansambla ‘Medley Teatar’ pod ravnanjem maestra Trpimira Jerkovića. Pjesmu je napisao renomirani autor Mirko Šenkovski Geronimo, vokal grupe Komuna.

Za razliku od prošlog singla koji je bio naslonjen na prošlost, ova pjesma govori o našoj sadašnjosti i nekim nepravdama koje nas okružuju. Tema spota je ispraćaj mladića koji odlazi u svijet trbuhom za kruhom. Slavlje je pripremio otac njegove djevojke Don Bambino. U videu ima puno metafora koje se mogu prepoznati u današnjem društvu i koje potiču na duboko razmišljanje i propitkivanje. Tako se kroz priču prožima tema da ljubav ne poznaje granice, ni klasne razlike, dok svezani orkestar simbolizira položaj kulture i umjetnosti u današnjem društvu. Vrhunac priče je kada Don Bambino pobjedonosno, s rukom na srcu, pjeva ‘La famiglia’, dok mladić skrušeno na peronu čeka vlak i odlazi u svijet.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close