DogađanjaVijesti

Grupa Forum snimila spot za nagrađenu pjesmu “Samo me ljubi”

Pjesmu”Samo me ljubi” zadarska grupa Forum izvela je na ovogodišnjoj Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku, a njihov dojmljiv nastup bio je dovoljan da im stručni žiri dodjeli nagradu za najbolju interpretaciju.


Glazbu i aranžman ove pjesme napisao je Neno Belan koji je uz Pjera Mirića i Andreu Paškvan, novu članicu grupe Forum, koautor teksta. Andrea Paškvan najljepše je pojačanje u grupi koja je nakon više od trideset godina razbila dominaciju muških članova. Grupa Forum oduvijek je bila sinonim za vrhunsku glazbu, gala partyje i dobru zabavu. Iako su oduvijek imali dva frontmena i tri udarna vokala, u bendu su uvijek pjevali svi. Svojedobno su imali čak i brass sekciju pa je višeglasno pjevanje uz vrhunsko glazbeno umijeće bio skriveni adut i posebnost Foruma.

Kroz godine, postava benda se ponešto mijenjala, a danas ju čine, uz nezamjenjive Pekotu i Perkovića, Hrvoje Perić (bubnjevi), Boris Ivanov (bas), Klaudio Krizman (gitara), Vedran Supičić (klavijature) te Ivan Županović (vokal). U ovoj postavi predstavili su se prvo singlom “Bez nje” te njime najavili prekid diskografske stanke koji je trajao punih trinaest godina. Drugim singlom “Samo me ljubi”, samo su potvrdili da su novi diskografski i koncertni izazovi ispred njih.

Za novi singl snimljen je video spot u režiji Igora Goića. Retro zvuk, toplina vokala Davora Pekote uz efektan dodatak saksofona bili su inspiracija redatelju koji nas je slikom vratio u 20-e godine prošlog stoljeća.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close